00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הרזיה עם טעם

אביב הגיע פסח בא וגם הארטישוק

 שוב הגיע זמן של אביב והתחדשות , זמן טוב לחדש את המחשבות בנושא הרזיה עם טעם

באביב אנחנו מסירים את השכבות העוטפות אותנו ויוצאים אל האור. בכל אביב, כמו פרפר שהיה עסוק חודשים ארוכים בהתגלמותו , אנחנו שוב פורשים את הכנפייים שהתחבאו כל החורף ולעיתים נדמה ששכחנו מקיומן.

"אם תנסי לעוף, עוד תגלי כנפיים
תתחילי בלחלום ואז פקחי לאט עיניים
אם תנסי לעוף, עוד תגלי שמיים
ומה הם מגלים, וכמה הם גדולים
בינתיים..."

את המילים המעצימות האלה בשיר  "ילדה שהתבגרה" כתבו קרן פלס ומירי מסיקה
בכל פעם שאני שומעת אותו, אני נזכרת בהמלצה שנתתי כבר לכל כך הרבה מטופלים- לעשות בכל יום דבר אחד שאתם חושבים שלא תוכלו לעשות. הלחן מקסים ממש כמו המילים ואפשר לשיר בלב את המשפטים האלה ברגעים קטנים של יאוש. לפעמים צריך להמתין עד שהכנפיים יצוצו יבשילו ויתחזקו ולפעמים רק לזכור איך באמת משתמשים בהן.

לכל אחד מאיתנו יש את כל הכלים והמשאבים כדי להשיג את המטרות שהוא בוחר . החוכמה היא לזהות את המטרות, לרצות בהן באמת וללמוד להשתמש בחוזקים שלנו כדי להשיגן. זה היופי באימון האישי וזה הקסם של האביב וההתחדשות שיש בכל אחד.

אחרי החורף הארוך והקר שהביא עמו גשמי ברכה, מבשילים  גם הירקות והפירות שלנו, שהשנה הם איכותיים וטעימים במיוחד.יש ירק אחד שהוא טעים מאד השנה ואהוב עלי במיוחד. אפשר לאכול אותו כחטיף בין הארוחות ,לשלב בסלטים או למלא במליות שונות ולבשל. אחת הדרכים להנות ממנו מעניינת מאד: מסירים עלה אחר עלה עד שמגיעים ללב . זהו כמובן הארטישוק. והמתכון הפעם פשוט וטעים:

מבשלים 4 ארטישוקים קטנים בסיר עם הרבה מים וכפית מלח.

מרתיחים, מבשלים על אש קטנה ואחרי כשעה מוסיפים למים מיץ מלימון אחד ומבשלים עוד כ10 דקות

כשהארטישוקים רכים והעלים נתלשים בקלות, מסננים , יושבים  עם  צלחת לארטישוק ועוד קערית לשאריות , תולשים את העלים מהבסיס כלפי פנים, כל פעם עלה אחד. אפשר לטבול במעט מיונז קל  ( 1 כף לארטישוק)  או במעט שמן זית  ( עד 1 כפית בסה"כ)  ולנגוס  בחלק הרך של העלה. כך הלאה עד שמגיעים ללב. מסירים בכפית את שכבת השערות שעליו מורחים בשכבה דקה של מיונז או מטפטפים שמן זית זהו לב הטעם וההנאה. עם כל עלה שיורד נרגיש איך אנחנו מקלפים עוד שכבה ועוד שכבה עד שמגיעים ללב. 

בתיאבון והמשך הרזיה עם טעם.

עוד מחשבות לפסח ברשימות מהשנים שעברו:   

מעבדות לחרות

מסע פסח

בעור חמץ 

 

חג שמח - ורד.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דיאטנית בראש אחר אלא אם צויין אחרת