11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

לביבות איטלקיות נוסח יהודי רומא לפסח-Pizzarelle con il miele!

10/04/2012


כפי שציינתי בפוסטים הקודמים שלי-התברכתי ב
אב ממוצא איטלקי -רומאי ולכן כל שנה בחג הפסח אנחנו קוראים בהגדה ושרים שירים בנוסח יהודי רומא ומכינים מאכלים מיוחדים אשר מאפיינים את אוכל יהודי רומא. 

מאז שאני זוכרת את עצמי בכל חג פסח הורי נוהגים להכין את הלביבות המתוקות הללו שאימי היקרה למדה להכין מסבתי (נונה לטיציה) האיטלקייה האהובה ברומא.

מדובר בלביבות (נקרא להם לאורך המתכון "קציצות"-Pizzarelle) מטוגנות ממצות מרוסקות אשר להן מוסיפים תוספות מתוקות המוגשות בתוספת של דבש (Miele) חם מעל.

מרכיבים:
8 מצות
4 ביצים
100 גרם צימוקים
80 גרם קקאו
קליפת תפוז מגורדת
¾ כוס סוכר
כפית מלח
100 גרם צנוברים
כפית קינמון
כף קמח מצה
שמן קנולה לטיגון
להגשה-כוס דבש

אופן ההכנה:
-מפוררים את המצות ומשרים אותן במים עד שהן מתרככות.
-מסננים וסוחטים היטב את המים מהמצות.

-מעבירים את העיסה לקערה ומוסיפים את כל שאר המרכיבים: ביצים, צימוקים, קקאו, קליפת תפוז, סוכר, מלח, צנוברים, קינמון וקמח המצה.
בתמונה-העיסה לאחר הוספת הביצים והצימוקים 

בתמונה-העיסה לאחר הוספת קליפת התפוז והקקאו

-מערבבים היטב עם הידיים ומשהים ל-25 דקות עד שהעיסה מתקשה.

-מחממים שמן קנולה במחבת.
-לוקחים כף עץ טבולה בכוס מים (בשביל למנוע מהעיסה להדבק) ומטגנים "קציצות" מהעיסה עד שמשחימות. (מספר דקות)

-מוציאים את "הקציצות" עם כף מחוררת ומניחים בקערה עם נייר סופג

-
 מחממים דבש בסיר או במיקרוגל ויוצקים על "הקציצות"

מקווה שהצלחתי להעביר לכם קצת מאוירת החג המיוחדת בבית שלי....


ולהשלמת האווירה המסורתית מצורף לינק לשיר חד גדיא באיטלקית....
אני מבטיחה שאם תקשיבו לו לפחות פעמיים תוכלו ללמוד מילים חדשות באיטלקית!
http://www.youtube.com/watch?v=IaeRmVy9fwI

חג שמח!!!!! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת