33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

יש החוזרים אל בורות המים

יש החוזרים אל בורות המים (שהתמלאו החורף הזה).

ואני, בזמן האחרון, חזרתי לשוק.

לקנות ירקות ופירות.

שנים לא באתי בשערי השוק שלנו. לא לקנות ולא להסתובב. בארצות נכר, אני מגיעה לכל השווקים בעזרת רדאר מיוחד שמוביל אותי ..... ביד.

חזרתי לשוק כי מאסתי ב"סופרים" הגדולים. נכון, לא הכל ניתן לרכוש במחירים ראויים מחוץ ל"סופרים" האלו. אבל פירות וירקות, אפשר קצת להתנתק מה"ענקיים" האלה, אפשר ואפשר.

סיבוב בשוק מזמן תמיד מפגש עם טריות, עם רעננות, עם משהו שמגיע מהשדה או מהעצים בגינה (הגדולה), של מישהו...

בכל סיבוב כזה העין נפגשת עם איזה ירוק לא שיגרתי. לא תמיד עוצרת לשאול לשמו אך תמיד תוהה: לשם מה?

השבוע, היו המון ירוקים. חלקם מאוד מוכרים ואהובים, חלקם מוכרים וחלקם - מפגש ראשון....הזמן היה קצר. ההמולה לקראת החג רבה. לא עצרתי לשאול.

בין הירוקים המוכרים אך אלו שבדרך כלל אינני עוצרת לקנות הם השקדים הטריים. יש לי זכרון של טעמם החמצמץ ואיזו שהיא הבטחה שכן, בפעם הבאה אעצור ואקנה, וכך עוברת לה עוד שנה.

השבוע - דוכן אחרי דוכן, הציע שפע של הירוק הטרי הזה.

"תן לי חצי קילו בבקשה" שמעתי את עצמי יורה. ("בשביל מה? בשביל מי?" שמעתי את החצי השני בתוכי).

לקחתי את השקית מידו המושטת כמי שיודעת מה היא הולכת לעשות איתם מיד כשנכנסת הביתה.....

הגעתי עם שפע שקיות הביתה. יחד עם כל הקניות הכנסתי את השקדים הירוקים "מה עושים איתם?" למקרר. שמתי אותם בקדמה, כך שלא אזנח ואשכח ואאלץ לשלוח אותם לפח...

לאחר יום הוצאתי 4 לטעימה. ובין ביס לביס תכננתי איך הם מסייעים לארוחת החג לתפוס טעמי אביב.

מה יותר אביב משקדים טריים וירוקים משולבים במנות החג?

הצלחתי פעמים:

סלט ירוק טרי ואביבי

סלט שקדים

חסה עדינה - קרועה

10 שקדים ירוקים פרוסים

חופן שקדים קלויים פרוסים

לימון אחד מקולף וחתוך

עלי נענע קצוצים

מיץ לימון

מלח פלפל

שמן זית

לערבב ולהגיש....

סלט רענן

נתחי עוף אביביים

6-8 נתחי עוף מטוגנים קלות

300 גר` קוביות דלעת

1-2 בטטות חתוכות לקוביות.

15 -20 שקדים ירוקים חתוכים

2 קישואים חתוכים לפרוסות.

10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

3 שיני שום קצוצים

לרוטב

1/2 כוס קולה

3 כפות רוטב סויה

2 כפות שמן זית

1/2 כפית רוזמרין יבש

1 כפית בהרט

מלח ופלפל

ההכנה

להניח את נתחי העוף בתבנית אפיה מרווחת. לפזר את הירקות החתוכים בין הנתחים.

לערבב היטב את חומרי הרוטב. להבריש את כל הכבודה ברוטב. להכניס לתנור - 200 מעלות. אחת ל - 15 דקות

לעבור בהברשה עם הרוטב על נתחי העוף והירקות שמסביב..

 זהו, שיהיה בתאבון (לכל ארוחות החג שעוד יבואו עלינו לטובה...).

שיהיה בשמחה ובששון (המון אורחים, נסיעות, פקקים ומפגשים)

ואם אפשר: אביב בלי שרב, אז בבקשה....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

46 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת