00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

במטבח עם שפרה

אתר חדש
עוד מתכונים טיפים וטיולים במטבח עם שפרה האתר החדש
http://shifra-l.co.il/

מאפה בשר חציל ומצות

מאפה נפלא לפסח (ולא רק),  של מצות ובשר,  כרשה, צנוברים ועגבניות.

כיוון שבליל הסדר אנו אוכלים רק מנות ראשונות אני מכינה בדר"כ גם מנה קטנה בשרית (שלא יתלוננו שאין מה לאכול). מאפה זה שאותו אני מכינה כמאפה אישי הוא מוצלח מאד. אני אוהבת להגיש אותו עם טחינה וסלט עגבניות כמו מטבוחה. כמובן שניתן לאפות בתבנית גדולה או לחלק לתבניות אינגליש. ניתן להכין יום יומיים מראש. אני השתמשתי בבשר טלה שאותו אנו מאד אוהבים כמובן שגם בקר הוא מצוין.

והעיקר שיהיה לכולנו חג שמח !!!

 

500 ג' בשר טלה (אפשר בהחלט בשר בקר)

2 חציל

שמן זית

1 כרשה קצוצה

1 בצל קצוץ

4 שיני שום קצוצות

חב' קטנה עגבניות קצוצות

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

100 ג' צנוברים קלויים / פיסטוק קצוץ או תערובת של שניהם

 

מלח פלפל

11/2 כפית בהרת

1/2 כפית כמון

כף פפריקה

3 ביצים

כפית סוכר

4 מצות שבורות

 1/2 1 כוסות מים רותחים

כף אבקת מרק

 

 ההכנה

נתחיל  בחציל - לחמם תנור לחום של 180 מעלות, לשים את החציל בתבנית, לאפות בשלמותו כ - 30 ד', עד ריכוך, לקרר, לקלף, לקצוץ את החציל.

לשים במחבת גדולה שמן זית, לטגן את הפרסה והבצל עד הזהבה, להוסיף את השום והבשר, לפורר את הבשר ולטגן עד לקבלת צבע חום. להוסיף את התבלינים, את העגבניות ואת החציל, לערבב, לבשל מספר דקות,

 

לכבות את האש, לקרר מעט, להעביר לקערה ולהוסיף את הפטרוזיליה ואת הצנוברים, לערבב.

לפורר את המצות לקוביות, להוסיף המים הרותחים  עד כיסוי המצות  ואבקת מרק,

לחכות עד  לריכוך, לסנן, להוסיף לתערובת הבשר, לקרר, להוסיף את הביצים, לערבב היטב.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות

עכשיו תחליטו איזו תבנית אתם משתמשים - עגולה 26, אפיה כ - 45 ד', תבניות שקעים, אפיה כ - 35ד' או אינגליש 40 ד'.

לפני ההגשה להכין טחינה טובה וסלט עגבניות, לקשט מעל ולהנות.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

קוביית רשימת הרשומות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל shifil אלא אם צויין אחרת