22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


מתכונים ועוד לכבוד החג

 

    עוד 2 לילות
וכולנו נשב מסובים
לשולחן ערוך יפה מקושט ומדוגם
ועליו אין סוף מטעמי החג

כל משפחה והמטעמים המיוחדים שלה
יש אפילו מטעמים שעוברים מדור לדור
וזה יפה

מביאה לכם מספר מתכונים שעולים על שולחננו בערב החג ובחול המועד
חוץ מעל האש
מתכונים שלי, אחותי, חמותי שתחיה
תכינו מטעמים מעולים
הוסיפו אותם על המטעמים הרגילים שלכם תגוונו ותהנו

סלט עוף עם אגוזים

מצרכים לצורך הכנת המתכון:

חומרים למרינדה:
100 מ"ל שמן זית
1 כף גדושה של פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה של כמון
מלח גס, פלפל גרוס
3 שיני שום כתושות

חומרים לסלט:
4 יח' חזה עוף
עלי חסה חתוכים גס
מיקס עלי בייבי ואורגולה
רוטב ויניגרט
100 גר' אגוזי מלך
2 תפוחי עץ גרנד סמית

אופן ההכנה:

  • משרים את העוף במרינת התבלינים (שמן זית, פפריקה מתוקה, כמון, שום, מלח ופלפל) כשעתיים לפחות. ניתן גם להשרות כל הלילה להעצמת הטעמים.
  • מערבבים בקערה גדולה עלי החסה, עלי בייבי והאורגולה ומוסיפים רוטב ויניגרט רגיל, ומעבירים לקערית הגשה.
  • קוצצים את אגוזי המלך ומפזרים מעל למיקס העלים.
  • חותכים לרצועות דקות את תפוחי העץ ומפזרים מעל למיקס העלים.
  • צולים את חזה העוף במחבת פסים חמה עם מעט שמן זית - עד לעשייה מושלמת.
  • חותכים את חזה העוף לרצועות דקות, ומניחים מעל מיקס העלים. מגישים חם.

לחמניות מקמח מצה

מצרכים לצורך הכנת המתכון:

2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים
חצי כוס שמן
1 כפית מלח
3 כפיות סוכר
6 ביצים

אופן ההכנה:

  1. להכניס לסיר את המרכיבים הבאים: חצי כוס שמן, 2 כוסות מים, 1 כפית מלח, 3 כפות סוכר.
  2. להביא לרתיחה ולכבות את האש לאחר מכן.
  3. להוסיף לנוזלים 2 כוסות קמח מצה ולהמתין כמה דקות עד שהתערובת תתקרר מעט.
  4. להוסיף לתערובת 6 ביצים ולערבב היטב.
  5. להרטיב את הידיים עם מים קרים וליצור כדורים גדולים מהתערובת.
  6. לשמן תבנית, ליצור חור במרכז הכדורים (עם האגודל) ולהכניס לתנור לחום של כ-180 מעלות למשך כשעה.

מרק עוף עם קניידלך ( של חמותי)

מצרכים לצורך הכנת המתכון:

למרק:
1 שקית לקט למרק עוף מוקפא 'סנפרוסט' (800 גרם)
1 צרור פטרוזיליה גדול
1 צרור שמיר גדול
1 ק"ג כנפי עוף
1/2 ק"ג גרונות עוף
3 ליטר מים
2 עלי דפנה
1 כפית גרגרי פלפל שחור
מלח

קניידלך פיקנטיים (25 יחידות):
11/4 כוסות מים רותחים
1 כף שמן קנולה
1/4 1 כוסות (130 גרם) קמח מצה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
2 ביצים

אופן ההכנה:

      הכנת המרק:

  1. מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ושמיר, מניחים מעל כנפיים וגרונות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי. מסירים את הקצף שנוצר.
  3. מוסיפים לסיר לקט למרק עוף , עלי דפנה, גרגרי פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי ללא כיסוי. טועמים ומתקנים תיבול.    

הכנת הקניידלך:

  1. מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה, פפריקה חריפה ומתוקה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות.
  2. מוסיפים את הביצים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  3. מביאים לרתיחה מים בסיר. בעזרת ידיים מעט רטובות צרים כדורים בקוטר 1/2 3 ס"מ.
  4. בכל פעם מבשלים 8 קניידלך כ-5 דקות עד שהם צפים, ומוציאים בעזרת כף מחוררת. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת (בכל פעם מבשלים כ-8 קניידלעך).

ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד יומיים, לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.

 

 יש עוד מרק שאמא שלי הייתה עושה והיום אחותי האהובה

מצרכים:
כל הירקות שעולה לכם לראש הכל!!
בשר כבש ותבלינים
והמרק הזה מדהים
אנחנו שוברים לתוכו מצה וטורפים!!

חג שמח 

 

 

  

 

    

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת