11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

שושני שמרים עם ממרח נוגט ועוגיות אוריאו


במסגרת מבצע חיסול החמץ שלי החלטתי להכין גם את המתכון הבא:שושני שמרים עם ממרח נוגט ועוגיות אוריאו.

האם יצא לכם להתקל בממרח המעולה הזה?
נתקלתי בו לראשונה לפני מספר שנים בסופר מקומי ברחובות ולאחר הטעימה הראשונה פשוט התאהבתי בו... בתור חובבת שרופה של שוקולד השחר וטעם נוגט מצאתי מוצר מקסים שמשרת אותי בהמון קינוחים שאני עושה-בעיקר כמילוי לעוגות שמרים ולפונדנט שוקולד.

את המתכון לעוגת השמרים אני מכינה על פי המתכון של קרין גורן ואתם יכולים להכנס לפוסט המצורף ולעקוב אחר השלבים....
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1712335

הכמות מהמתכון הזה מספיקה ל-2 עוגות שושנים בתבנית בקוטר של 24 ס"מ או תבנית אחת ו-2 רולדות של אינגליש קייק.

המרכיבים:
חבילת ממרח נוגט חלב-שוקולד השחר
1.5-2 חבילות של עוגיות אוריאו
לזיגוג-
ביצה
חצי כוס חלב

אופן ההכנה-
-אנחנו מתחילים את ההכנה למתכון הזה משלב רידוד הבצק...(חשוב לרדד את הבצק היטב לעלה דק בשביל שהמילוי יורגש)
-מורחים בנדיבות רבה ממרח נוגט על הבצק

-שוברים את עוגיות האוריאו ביד ומפזרים אותם בנדיבות על הבצק

-מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה (תוך כדי הידוק הבצק) ומניחים בקירור כ-10 דקות
-חותכים את הבצק לשושנים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה

-מורחים על הבצק בנדיבות ביצה טרופה עם חלב
-
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כחצי שעה לפחות עד שהבצק מזהיב והעוגות תפוחות, שחומות ולא בצקיות מבפנים. (אפשר לבדוק באמצעות סכין) בשלב הזה הריח כבר ישגע אתכם ותהיו חייבים להמצא בקרבת התנור ולפתוח אותו כל כמה דקות.

מוציאים מהתנור, מצננים מעט וטורפים!!!!!שיהיה בתאבון וחג אביב פורח, מלבלב ושמח!!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת