1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

לביבות תפוח אדמה (טאפלק)

06/04/2012
לביבות תפוח אדמה (טאפלק)

מקור הלביבות מהמטבח של חמותי ז``ל  בכל יום חמישי בערב היא היתה עומדת במטבח ומטגנת את

הלביבות ,והבית הייה מתמלא בילדים הנשואים ובנכדים ,כולם חיכו ללביבות הפריכות הטעימות לצד סלט

טחינה ,פיתות וירק המון ירק .בפסח ,ראש השנה ,וסוכות בבוקר השני של החג תמיד  יש את

הלביבות .בפסח בגירסה הכשרה ,וכולם מסביב לשולחן עם מיגוון סלטים מצה רטובה ומגולגלת כמו

לאפה ,וכוכבות השולחן הלביבות טאפלק בשמם ,איזה אושר על פני כולם אחרי הציפייה הגדולה לבוקר

הזה ,ניסינו מספר רב של פעמים לשנות להכין ביום אחר ,סתם יום חול משום מה זה לא עובד הטעם פשוט

לא אותו הדבר ,חחח מצחיק אבל בדוק,מקורם של הלביבות מן העדה הפרסית .

 

ללביבות תפוח אדמה

6תפוחי אדמה מסוג דזירה מבושלים ומוכנים כמו פירה
1
ביצה ,

מעט מלח ,

מעט קמח,

פלפל שחור,

כורכום ,

ליצור לביבה בידיים רטובות ולטגן במעט מאוד שמן  עד להזהבה .


בפסח ניתן להחליף את הקמח בקמח מצה.


לביבות גזר

6 גזרים

1ביצה

מלח

פלפל שחור

קמח /קמח מצה

לבשל את הגזר עד לריכוך לקרר היטב ,לרסק את הגזר למחית להוסיף את הביצה והתבלינים לערבב ,בידיים מעט רטובות ליצור לביבות ולטגן במעט שמן משני הצדדים עד להזהבה .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת