00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

צרכנות לילדים ולגדולים : צרכנות, גידול ילדים, מתכונים, אירועים, ביקורת מסעדות ועוד...

נרשמים לבלוג
  • נרשמים לעדכונים ונשארים מעודכנים קוביה בצד..

מסעדת יאמטויה בהוד השרון

 בימים אלו, לקראת חג הפסח, החלטתי להתחיל בדיאטה, וכבר יותר משבועיים אני מנסה להמנע מאכילת פחמימות וכל מה שמוגדר כמאכלים כבדים.

לכן שמחתי להיות מוזמנת להשקת תפריט ללא גלוטן במסעדת יאמטויה והגעתי להוד השרון בציפיה לארוחה יפנית מיוחדת וקלילה. המסעדה ממקומת באיזור שקט בהוד השרון ברח' בני ברית 6 ולא הייתה לי שום בעיה למצוא חניה במקום (יש מגרש חניה חופשי בצמוד למסעדה).

מסעדת יאמטויה בהוד השרון, מציגה את מטבח "האיזקאיה" היפני, מעין ביסטרו-בר המשלב הגשת מנות קטנות לצד ארוחות מורכבות, עם מבחר עשיר של משקאות אלכוהוליים וכל זאת באווירה משוחררת ובלתי מחייבת.

כבר בכניסה למסעדה הרגשתי כאורחת במסעדה ביפן. אמנם, טרם הספקתי לבקר ביפן, אבל אני מניחה (גם לאחר שקראתי כמעט את כל הספרים של הרוקי מורקאמי) שהאווירה במסעדות שם אמורה להיות דומה.

תמונות קומיקס יפניים על הקירות:

ביפן, הסעודה באיזאקייה נערכת תוך ישיבה על מחצלות טאטאמי, שולחנות נמוכים או על הבר, כאשר המנות בתפריט מוצגות על הקיר בצורת תמונות. במסעדת יאמטויה, הלקוחות מזמינים מנות המוצגות על מסכים הצמודים לשולחנות:

 

על המנות במסעדה מנצחת השפית היפנית איה אימטני אשר במהלך 15 שנות חייה בישראל הפכה להיות השגרירה הבלתי מעורערת של המטבח היפני כאן.

בכניסה למסעדה נמצאת העמדה, בה מכינה איה לעיני כל מבקר את המנות המוזמנות:

 איה מדריכה את העוזר הראשי שלה גנאדי:

 

איה אימטני, השפית והבעלים של המסעדה, מביאה עימה ניחוחות אותנטיים מהמטבח היפני המקורי.  איה נולדה בקובה שביפן וגדלה על שני אלמנטים בסיסיים: חלב האם שינקה מאמה ועל הסושי של אביה, שהיה סושי שף ובעלים של סושי בר מצליח.

 

 

תחילה סיפרה איה על הרעיון שעמד בבסיס הקמת מסעדת יאמטויה: לאפשר לישראלים לערוך הכרות עם המבטח היפני האותנטי על כל מרכיביו והיבטיו. התפריט של יאמטויה הוא אוסף אקלקטי של מנות מהמטבח היפני , בשילוב עם מנות יפניות המתמזגות עם נגיעות מהמטבחים  האמריקאי, האירופאי והאסיאתי, במחירים השווים לכל כיס.

 

איה שמה דגש על שימוש בחומרי גלם איכותיים וייחודיים למטבח היפני, דגים טריים, רטבים מיוחדים אותם היא רוקחת לבאי המסעדה ועוד.

 לאווירה מיוחדת מוסיפים כלים אותנטים מיוחדים:

ורטבים מסורתיים:

 

 וכמובן  אין ארוחה יפנית בלי בקבוק צ'ויה - שיכר יפני מסורתי. כפי שאתם רואים, שוש חברתי הבלוגרית ואני התאהבנו בו ממבט ראשון:

 

 

 

התחלנו מנשנוש אדממה פולי סויה מאודים במים במלח (12 ש"ח) אותם אני נוהגת לעשות גם בבית ככיבוד לאורחים. מאכל טעים, בריא ופשוט להכנה.

 וחמוצים יפנים – כרוב, פלפלים, גזר ובצל במרינדה של חומץ אורז ואצות קומבו (8 ש"ח)

מהמנות הראשונות טעמתי:

אטריות תפוח אדמה קרות מוגשות עם אצות טוביקו ירוק עם בייצי סלומון (24 ש"ח). האטריות והירקות מורגשים מאוד בסלט, בייצי הסלמון פחות:

אגאדשי טופו – קוביות טופו בציפוי פריך במרק ציר דגים ופטריות שיטקה מוגש עם צנון כתוש, בצל ירוק ופטריות נמקו ( 28 ₪)

מרק מאוד טעים. קוביות הטופו פריכות ונמסות בפה והמרק מתובל היטב:

סלט קינוקו חם – פטריות מוקפצות ברוטב טריאקי ושום על מצע עלי חסה – 39 ₪

מספרים שקראתי  על התרבות  היפנית (במיוחד מספר עץ סאקורה) ידוע לי שיפנים אוהבים מאכלים שאינם מבושלים עד הסוף, אם מדובר בדגים או אצות ים. מנת ה סאקה קאמאיאקי  ( 22 ש"ח) -מנה מסורתית של סנפיר סלמון ממולח על הגריל, מתאימה לאלו המבינים באוכל יפני ואוהבים דברים לא מבושלים עד הסוף.

ואז הגיע תורן של המנות העיקריות:

ג'יו סוקיאקי  טיישוקו- נתחי אנטריקוט, אטריות הרוסמה ובצל ירוק מבושלים ברוטב טריאקי, מוגשים עם אורז, מרק מיסו, ביצה טרופה וחמוצים – 79 ש"ח

אני לא כל כך אוהבת בייצים חיות במאכלים, חברתי שוש טעמה ואמרה שהביצה הטרופה הוסיפה בהחלט למנה המיוחדת הזאת:

 

טורי נאבה טיישוקו תבשיל יפני בקדירה מסורתית עם אורז מאודה, נתחי פרגית, איטריות הרוסמה, טופו, שיטקה, גזר ובצל ירוק ( 78 ₪)

כמומחית בהכנת תבשילים, אני יכולה להגיד, שמדובר בתבשיל מיוחד השונה מהתבשילים שאנחנו מכינים בארץ. התיבול היה עדין מאוד והייתי חייבת להוסיף תוספת תיבול. גנאדי המליץ לנו להוסיף רוטב פינזו המורכב מסויה, ג'ינג'ר ואצת קומבו , אשר הוסיף לטעמה המיוחד של המנה.

גנאדי גם הדגים לנו איך אוכלים את המנה ביפן:

קייסן הרוסמה איטמה-  המנה המועדפת עליי, שיכולה להתאים כפלטה נחמדה למסיבה או ערב בנות, מורכבת מסקלופ, קלמרי, שרימפס, איטריות הרוסמה ובצל ירוק מוקפצים בשום, סאקה, סויה, ג'ינג'ר וציר דגים (98 ₪).

 

ניגירי עם סלמון וניגירי עם טונה:

כהקדמה לקינוחים הוגש תה  ירוק בכוסות  קטנות אשר קצת הרגיע את קיבתנו:

 

לטענת איה, יפנים לא אוהבים לאכול קינוחים אך על מנת להתאים את המסעדה לטעם הישראלי, היא מגישה  קינוחים בנוסח יפני.הקינוחים אשר הגיעו חוסלו תוך שניות, כך שהספקתי לטעום בדיוק כפית מכל אחד (ולא בגלל הדיאטה:)

אגדאנגו ספיישל 2 כדורי אורז מטוגנים בעשייה בייתית ממולאים בשוקלוד לבן ומריר מוגש עם פרפה הבית, קצפת ורוטב פירות יער – 39 ₪

מבצר קפוא סנווידץ 3 קומות של קרם בורלה קפוא וטוויל וניל מוגש עם קצפת ורוטב פירות יער ( 39 ₪)

בננה בדבש וטוויל שקדים המנה המועדפת עלי מבין כל הקינוחים (היות והיא הונחה קרוב אלי , הספקתי לטעום ממנה יותר וכמובן כך נהניתי ממנה יותר) סנדוויץ 3 קומות של בננה בדבש וטוויל שקדים מוגש עם פרפה הבית, קצפת ורוטב פירות יער (36 ₪)

מאצ'ה פרפה פרפה מסורתי של תה ירוק ושוקלד לבן מוגש עם קצפה (28 ₪)

מלבי קוקוס מחלב קוקוס ושמנת טרייה מוגש עם רוטב פירות יער  (22 ש"ח). המלבי  הפתיע

והיה טעים מאוד לעומת מלבי שאכלתי במקומות אחרים.

 

החל מ-8 לאפריל 2012 יושק במסעדה תפריט ללא גלוטן אשר יהיה מורכב מ-4 סלטים ו-2 מנות עקריות העשויים מפסטה ללא גלוטן.

 4 סלטים בתפריט יהיו על בסיס פסטת אורז (איה מדגימה בתמונה) בתוספת פטריות, עגבניות שרי ורוטב סומסום גריל בתוספת בוטנים גריל (42 ש"ח)

מקווה שאיה תזמין אותי להתרשם מהמנות לצלם אותן ולדווח בבלוג.

מנות עיקריות יהיו:

רול סושי  עם טונה, סלמון ויש גם צמחוני מגולגל בדפי אורז: סלמון/טונה מגולגלים עם עלי בייבי, בצל ירוק, גזר וצנוברים.

פסטה פנה על בסיס אורז ללא גלוטן: מנה מוקפצת עם עוף, גמבות צבעוניות, רוטב עגבניות עם שום ותבלינים (59 ש"ח)

ניוקי תפו"א עם קמח אורז וזיתים שחורים מבושל עם פילה של טונה, פפריקה מתוקה וצ'ילי, שום, ג'ינג'ר ועשבי תבלינים.

פסטה פרפדלה עם אנטריקוט  בתוספת שעויעית צרפתית מוקפצת (72 ש"ח). אותה פסטה מוקפצת עם עוף (69 ש"ח) ועם פירות ים, שרימפס, סרטן וטבעות קלמרי (98 ש"ח).

לאוהבי סושי ניתן להזמין במסעדה מגשי מסיבות (דגים וירקות או דגים ופירות ים).

פרטים על מנות נוספות ניתן למצוא כאן: http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=10600&txtNavID=3&txtItemID=-1 

כתובת המסעדה: בני ברית 6, הוד השרון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל juli1974 אלא אם צויין אחרת