33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

עוף ופרגיות ממולא בבשר ופירות יבשים

עוף ופרגיות ממולא בבשר ופירות יבשים

מתכון שנח על שולחני דרך קבע בליל הסדר, מתאים למי שלא אוכל אורז בפסח .
מאלתרת מחדש בכל הכנה  לרב משתמשת בפירות יבשים באלה שיש בבית ,לפעמים מוסיפה קופסת אננס ואז משתמשת במיץ משמורי האננס.
לרב מעדיפה להזמין בקצביה עוף מרוקן מעצמות ,אם אין אז מפרידה בזהירות את העור מבשר העוף וממלא גם בין העור לבשר העוף.
לפעמים משטחת חזה עוף או פרגיות וממלא אותם .

משרה העוף
לערבב בקערה
1/2 כוס שמן
4 שיני שום כתוש
פפריקה אדומה מתוקה וחריפה לפי הטעם
2 כפות דבש
כף מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
בהרט
בממרח הזה  מעסה את העוף גם מתחת לעור. מניחה את העוף לפחות לחצי שיעה לספיחת טעמים


מילוי בשר ופירות יבשים

500 גרם בשר בקר טחון/ עגל/עוף/ הודו
1/2 כוס שקדים חצויים
1/2 כוס שזיפים מיובשים חצויים
1/4 כוס מישמש מיובש חתוך לקוביות
1/4 כוס חמוציות יבשות
1/4 כוס צנוברים קלויים
מתבלת במלח פלפל ובהרט דבש וגרדת לימון
למלא את העוף לקשור את העוף

להניח בתבנית(אפשר על תפוחי אדמה ובטטות מאודים ומתובלים)
לצקת כוס מיץ תפוזים או מיץ אננס
לאפות בחום בנוני כשעה וחצי מדי פעם להרטיב את העוף מהרוטב שבתבנית..

אפשר להכין מראש כיומים לפני הארוחה,  עד שלב האפיה ולאפות סמוך לארוחה.

פרגיות ממולאות 

משרים את הפרגיות במשרה העוף
מאחר וזמן האפיה קצר אני מטגנת מעט את הבשר עם בצל מטוגן  עד שינוי בצבעו ומוסיפה את יתר מרכיבי המילוי.
משתחים את הפרגית(לחלופין חזה עוף)  מצמדים אחד לשני חופפים
מורחים מהמילוי בשכבה אחידה
מגלגלים לרולדה וקושרים עם חוט המתאים לאפיה)

ואופים בחום בנוני  עד הזהבה קלה להזהר מיבוש הבשר .
ניתן להחליף את הפרגיות בחזה עוף, פרגיות ממולאות יותר עסיסיות מחזה עוף. 

רולדת חזה עוף כפי שאמי מכינה..

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת