00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

לביבות עדשים ועוף - מתכון בוידאו!!

03/04/2012
הי קוראים יקרים, כבר מעל שבוע שלא פרסמתי כלום, והתגעגעתי!! זה מה שקורה כשעסוקים בלנקות ולהעיף חצי בית. מתה על התקופה היפה הזו, הבית מתחדש, בחוץ הכל פורח, הימים ארוכים יותר, מזג האויר מושלם ובסופי השבוע אנחנו לא מפסיקים לטייל, מה שלא משאיר לי דקה פנויה לשבת ולכתוב.
לפני כמה שבועות פנה אלי טל מנהל הבלוגיה וביקש ממני להשתתף בפרוייקט משותף עם FLIX. מכירים את FLIX נכון? זה ה-youtube של תפוז ,.. ערוץ סרטונים מצליח ופורה. ומה לי ולסרטוני וידאו?
אז ככה, תפוז בשיתוף עם Braun (מוצרי חשמל למטבח) החליטו לצלם 4 בלוגריות מכינות מתכונים שונים בעזרת סדרת מכשירי חשמל חדשים שיצאה לאחרונה לשוק. כל בלוגרית הכינה 2 מתכונים ובשני ימי צילום מרוכזים, צולמו המתכונים בבית הספר לבישול של אורן בקר.
זו הייתה חוויה מדהימה! פעם ראשונה בחיי אני עומדת מול מצלמת וידאו.... (ורואים את זה בוידאו אז אנא רחמים!!), מזל שהמאפרת עשתה עבודה טובה  והצוות מסביב היה תומך ומפרגן, אחרת.... לא יודעת איך זה היה עובר... המון טייקים צולמו, כל שורה נאמרה שוב ושוב ושוב.... לקח לי זמן לקבל בטחון ולדבר רגיל.. כמו בבית... קצת מלחיצה הסיטואציה, מצלמה, תאורה, איפור וצוות שלם שמסתכל עליך..  מקווה שיצא בסדר, אתם תשפטו :-).
 
 
 
טוב, אז די לבלבל לכם את המוח!! החג מתקרב בצעדי ענק ואני כאן כדי לתת לכם מתכון ללביבות עדשים ועוף כשרות לפסח ונהדרות!  (אתם לא מבינים איך הן נטרפו על ידי הצוות לאחר הצילומים..) אותן לביבות במהדורה קצת אחרת, מופיעות אצלי בבלוג עוד מימיו הראשונים, אז הגיע הזמן להוציא את הלביבות ממעמקי הבלוג, לחדש אותן מעט, להכשיר אותן לפסח, להוסיף להן חזה עוף טחון ולהגיש אותן כתוספת קלה ונהדרת לחג.
אתם מוזמנים להכנס לסרטון הוידאו ולצפות בי מכינה לכם אותן, ואם תרצו להדפיס את המתכון, אז הנה הוא כאן למטה עם כל המרכיבים וההסברים הדרושים.
שימו לב! Braun מפנקים אתכם ב-150 ש"ח הנחה על המוצרים שלהם! אתם מוזמנים להקליק על הקופון כאן למטה, להכנס דרכו לעמוד הרכישה, להקליד את הקוד שמופיע כאן על הקופון ולקבל את ההנחה המובטחת ברכישת מוצר של Braun.
 
 
 
 
 
שנעבור למתכון? פרסומת קצרה ומתחילים..
 
 
קישור ישיר לסרטון ב-FLIX
 
לביבות עדשים שחורות ועוף כשרות לפסח
כמות לכ-30 לביבות
 
מצרכים:
250 גר` חזה עוף טחון
1 כוס עדשים שחורות
1 בצל גדול חתוך לרבעים
1/4 כוס קמח מצה (או פירורי לחם)
צרור גדול עלי כוסברה טריים
1 ביצה
 
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף כמון
צ`ילי גרוס לפי הטעם
 
אופן ההכנה:
1. יש לבשל את העדשים במים עד להתרככותם (כ-20 דק`).
2. במעבד מזון יש לטחון חצי מכמות העדשים ביחד עם הבצל והכוסברה ולהעביר לקערה גדולה.
3. להוסיף את כל יתר המרכיבים וללוש היטב, עד קבלת תערובת אחידה.
4. בידיים רטובות ליצור לביבות ולטגן*.
5. להוציא לנייר סופג ולהגיש.
 
הערות:
* במקום לטגן ניתן לאפות את הלביבות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, על תבנית מכוסה נייר אפייה משומן עם מעט ספריי שמן.
הלביבות תצאנה בהירות יותר, אך טעימות לא פחות מאחיותיהן המטוגנות, והרבה יותר בריאות!
* את העוף ניתן כמובן להחליף בבשר בקר טחון או בהודו טחון.
* למי מכם שלא מת על כוסברה, ניתן כמובן להחליף בפטרוזיליה, אבל אל תוותרו על הירק!! הלביבות האלה מלאות ניחוח וטעם מהירק וחבל להפסיד אותו.
* ניתן להכין מראש ולחמם קלות לפני ההגשה (ת`אמת? זה ממש טעים גם קר! תשאלו את צוות הצילום...)
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
ביחד איתי בפרוייקט המקסים הזה משתתפות תמי המדהימה מ"קולינריא", דיאנה המקסימה מהבלוג "מטבחה של פיה" וטל המתוקה מהבלוג החדש והמקסים "עקרת בית נואשת", כאמור כל אחת מאיתנו צילמה שני מתכונים. המתכון שלי עלה ראשון ואחריו במשך כמה שבועות יעלו מתכונים נוספים בכל פעם בבלוג אחר. תעקבו, יהיה מעניין! :-)
 
 
אני מאחלת לכולכם חג אביב שמח,
חג מלא בטיולים וגם מנוחה,
משפחה וחברים,
והרבה אוכל טוב!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

77 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת