00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

לב הפיצה מוכן לשובו של בני.

 

ויש כבר עדכון כי נסיך שב הביתה ממש הבקר....

 

 

 

הימים האחרונים עד שובו מהמזרח עוברים עלי בציפייה דרוכה. לא ספרתי את הימים והשעות מאז המריא ולא ניהלתי יומן ציפיה לשובו עד לאותו רגע ששלח לי במייל את תאריך היעד המיוחל.  

אמא: נוחתים בנתב"ג בשלישי ב 7:00 בבקר. שולח לך רשימת תבשילים אני רוצה את הכל... 

מה הכל? שאלתי 

שיהיה לי מוכן. אני מתגעגע לאוכל שלך, כבר חסר סבלנות... תוכלי להביא אתך את הפיצה האגדית לשדה?

"מה לשדה בן שלי זה יתקרר עד תאכל... "

"טוב נתפשר על זה שאכנס הביתה ומיד תכניסי לתנור...." 

 

את אהבתו הגדולה של בני לפיצה של אמא אני חוגגת  כבר שנים.  מאז המריא בשני בינואר למזרח נמנעתי מלהכין אותה והחלטתי שלא אכין עד לשובו.

רשימת התבשילים שבקש היתה כה ארוכה, כך לאורך השבוע כולו מצאתי את עצמי מבשלת בנחת ושמחה שלל מטעמים ומקפיאה.

את הפיצה בחרתי להכין השבת בעודי רגועה ושפוייה. אלא שדקות  אחרי שצלמתי והכנסתי אותה למקפיא, העלתי תמונה על קיר הפייסבוק שלו, הגיעה הבשורה שהוציאה אותי משווי משקלי וגזלה ממני את מלא השמחה.

הפיגוע בתאילנד לא היה ברור. הודיעו על נפגשים וציינו שלא ידוע על ישראלים. 

נו טוב, אמרו!  אמרתי בלבי, אז מה? אני אמא אני יכולה להאמין לדיווחים?

יכולה להסתמך על חדר המצב של משרד החוץ? 

שעות חלפו עד שהגיעה "צפירת ההרגעה" ושמעתי את קולו.

ועכשיו אני נכונה להעניק לכם את הפיצה שהוכנה באהבה, בהתרגשות, בציפייה ובמחשבה שראוי לצלם אותה כבר עכשיו כי אחרי האפייה לא יהיה לי את אפשרות...

הוא יתישב וינגוס את המשולשים אחד לאחד. איש לא יוכל להתקרב למגש ואני אעמוד מנגד ואחייך.

 

התארגנתי להכנת הבצק והפיצה. כיסיתי את הבצק המוכן במגבת ובקשתי שיתפח באהבה.

לאחר 40 דקות רדדתי לעלה יפה על גבי ניר אפייה והתחלתי לחגוג על התוספות העודי שומרת על דקורציה ויוצרת לב גדול של אהבה במרכזה של הפיצה. כל שלב ריגש אותי מחדש... התוצאה היתה ועדיין מופלאה. 

 

הבצק פשוט וקל:

3 כוסות קמח רגיל

כפית סוכר

כפית מלח

כוס מים פושרים

שליש כוס שמן זית

כף שמרים יבשים.

ללוש הכל ולהתפיח 

לרדד על גבי ניר אפיה. להכין את הרוטב 

לרוטב:

3 כפות רסק עגבניות למהול במים רותחים להוסיף:

אבקת מרק

תבלין לפיצה ואורגנו 

לצקת על גבי הבצק ולהוסיף מטעמים לרוב:

רצועות בצל סגול

רצועות גמבה

זיתים

אורגנו

תבלין לפיצה

גבינה בולגרית וגבינה צהובה מעל.

לאפות בחום גבוה 7 דקות ולחגוג.

 

 

בעוד שתי יממות הוא ינחת בשלום. כל הדרך מהשדה הביתה הוא לא יפסיק לספר, להתרגש ולשתף. 

הפיצה תכנס אחר כבוד לתנור ואם עוד אצליח למלט אותה מידיו בטרם יתענג, אצלם אותה בצאתה מבעבעת. 

ועד אז מזמינה אתכם להמתין איתי , להתרגש איתי והחזיק לי אצבעות שהכל יעבור בשלום. תודה. 

 

ואכן....

הבקר 3.4.12 חזרתי לנשום בנחת... נסיך שב הביתה.... 

חג שמח. בתאבון. 

 

 

ולכם קוראי: 

תודה שבקרתם בבלוג של תפו ופוזה, אשמח לכל תגובה ושיתוף.

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

שלכם תפו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת