88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

רולדת פרג מבצק שמרים קר

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

על הפרג להיות טחון טרי, בסמוך לזמן הכנתו. במידה ואינכם מכינים מיד, לשמור אותו במקפיא עד לבישול.

הערה: החלפתי את המרגרינה במתכון לחמאה. מה שמקשה מעט את הבצק בזמן הקירור במקרר. אם כן, יש להוציא את הבצק על השיש, כ- 30 דקות לפחות לפני הכנתו,  לעבד מעט כל חלק בידיים ולהמשיך לפי הוראות המתכון.

 

בצק שמרים קר:

4 חלמונים,

3 כפות סוכר,

1/2 כוס סודה מוגז מבקבוק

30 גר' שמרים טריים

41/2 כוסות קמח

200 גר חמאה בטמפרטורת החדר.

אופן הכנה:

 בקערת המיקסר לשים קמח, לעשות גומה, לפורר ביד את השמרים לתוך הגומה , לפזר עליהם את הסוכר ולצקת את הסודה, לפזר מעט קמח מעל, ולתת לשמרים לתפוח.

להוסיף חלמונים וחמאה, ללוש במערבל, עד לקבלת בצק אחיד ורך. להעביר לצלחת עמוקה, לעטוף בניילון נצמד, ולשמור לילה במקרר.

 *כמות בצק זאת, מספיקה לארבע רולדות.

מילית פרג חומרים :

1 כוס סוכר

1 כוס מים,

200 גר' פרג טחון טרי,

 4 כפות מיץ לימון  + קליפת לימון שלם מגורדת.,

 1 כוס פירורי לחם, או עוגיות, או ביסקוויטים, או אגוזים.

50 גר' חמאה להוסיף בסוף כשעדיין חם, לערבב עד המסה.

מי שאוהב, יכול להוסיף חצי כוס צימוקים כהים, לא חובה.

 *צינצנת ריבת פובידל (שזיפים) חלקה.  למריחה על הבצק.

* 1 חלמון (צהוב ביצה)+ 1 כף מים - להברשה  על הרולדות לפני האפיה.

  סירופ  (למריחה בגמר האפיה) אני מרחתי את הרוטב, שנוצר מבישול תפוחי עץ. יצא מדהים.)

 לבשל 1/2 כוס סוכר+ 1/2 כוס מים + 2 כפות מיץ לימון טרי

להרתיח יחד על אש נמוכה כ- שתי דקות, לצנן.

אופן הכנת  מילית פרג:

לבשל על אש נמוכה,  את המים עם הסוכר עד שהסוכר נמס. להוסיף את הפרג ולערבב עד שהנוזלים נספגים  בפרג. להוריד מהאש, להוסיף מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת, להוסיף פירורי לחם, או מה שבחרנו, לערבב היטב. מי שאוהב, יכול להוסיף צימוקים. לקרר. אפשר להכין את המילית יום קודם, ולשמור במקרר.

הכנת הרולדות:

לחלק את הבצק לארבעה חלקים שווים. לרדד כל חלק על משטח עבודה מקומח קלות,  לקמח את המערוך וידיים מקומחות אף הן.

 למרוח שתי כפות ריבת פובידל על העלה, (אם הריבה מוצקה מידי, אפשר לערבב בכוס עם כפית מים רותחים עד למרקם חלק ונוח למריחה).

לחלק את כמות הפרג לארבעה חלקים. לקחת  1/4 כמות, לעצב  לנקניק ארוך (אפשר בשניים שלושה חלקים) ולהניח לאורך הבצק המרודד בצד הקרוב אלינו. או לחילופין, אפשר למרוח על כל העלה את הפרג לגלגל לרולדה, לקפל פנימה קצוות ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.  לדקור בקיסם מס' פעמים לאורך הרולדה,

 בשלב זה לחמם תנור ל-170 מעלות.

 להמשיך באותו אופן עם כל שלוש חלקי הבצק והמילית הנותרים.

 למרוח את הרולדות בעזרת מברשת אפיה,  בחלמון ביצה מעורבב היטב עם מים.

 להכניס לתנור שחומם מראש. לאפות עד לקבלת צבע שחום יפה.

עם הוצאת הרולדות האפויות מהתנור,  למרוח בסירופ, בעזרת מברשת אפיה,  לקבלת ברק,  לכבות תנור  להכניס הרולדות ל-  5- 3 דקות,  בתנור מכובה.

להוציא שוב, ובעודן חמות, לפרוס מיד לפרוסות בגודל הרצוי, כשמתקרר הבצק נוטה להישבר.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

**אפשר להקפיא את הפרוסות בקופסה סגורה היטב, ולהפריד בין השכבות בנייר אפיה. 

להפשיר לפי הצורך, בצלחת ,עד שמגיע לטמפרטורת החדר. אין צורך לחמם.

הערה: כדי להעשיר את טעם הפרג, אפשר להפחית  3 כפות מכמות הסוכר, ולהוסיף במקומן, דבש נוזלי ולהכין ככתוב במתכון.

*** אפשר לגרד על  מילית הפרג, המרוח על הבצק המרודד, תפוח עץ גרני סמיט ולגלגל.

 

 

 

  

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת