00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

עוגת תפוחים עם קמח מלא וללא סוכר של 1954טל

04/04/2012

 

ידידתי 1954טל  שהבלוג המדהים  שלה מומלץ בכל פרמטר: כתיבה רגישה, תמונות ניפלאות וחוויות המקיפות חיים שלמים, פרסמה השבוע מתכון לעוגת תפוחים ללא סוכר ועם קמח מלא שהכינה לבן זוגה היקר וה"מתוק" שלנו.

"מתוק" על שום מה? על שום היות המונח "מתוק" כנוי חיבה לכל חולי הסכרת באשר הם ( וגם כי הוא באמת מתוק גם בלי הסכרת !!), ואי לכך צריכים כולנו "המתוקים" להמציא מחדש את הגלגל ולמצוא תחליפים הולמים, טעימים,  בריאים ומתאימים לחיי יום יום. פעמים רבות התוצאה הסופית עם תחליפי סוכר אינה ראויה למאכל אם כי אפשר למצוא ברשת מספר מתכונים שניסיתי ובהחלט עומדים בכבוד בדרישות שלי.

אחד מאלה הוא המתכון שהכינה 1954טל לבן זוגה - עוגה שעומדת בכל הפרמטרים הקשוחים של עוגה מוצלחת, טעימה ובריאה גם לא ל"מתוקים" עם מספר הערות שלי.

 

עוגת תפוחים, קמח מלא – ללא סוכר

מרכיבים:

4 ביצים

כוס וחצי קמח מלא

1/2 כפית סודה לשתיה ( הוספתי גם 1/2 כפית אבקת אפייה)

3 אגסים ותפוח עץ אחד ( אני שמתי 3 תפוחים בינוניים קצוצים גס)

3/4 כוס שמן קנולה( שמתי רק 1/2 כוס)

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט

½ כוס ממתיק "כמו סוכר" ( שמתי כוס כי אני אוהבת מתוק...)

½ כפית קנמון

אופן ההכנה

לערבבאת הבלילה ולשפוך לתוך תבנית משומנת.

לפזר את קוביות תפוחי העץ מעל ולדחוף אותן עם האצבעות פנימה כדי שהבלילה תכסה אותן 

להכניס לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, ל- 35 דק' .

 

 ל ה ת ע נ ג

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת