11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

ניוקי

 -
אני לא חושבת שספרתי לכם שאני חצי איטלקייה.
אבי היקר משה (מרקו) נולד ברומא היפיפיה ועלה לארץ לפני יותר מ-34 שנה.
מלבד אזרחות איטלקית הוא העניק לי אהבה רבה למדינה הזו, לשפה, לכדורגל ובמיוחד לאוכל האיטלקי שלא היה ולא נברא כמותו בעולם!!!

אני יודעת שהבלוג הזה נקרא "אפייה נעימה ומתוקה" והוא אכן ברובו מוקדש למאפים מתוקים (ולפעמים גם מלוחים) אך ברשותכם אני אשמח לפרסם גם מדי פעם מתכונים שונים שלא מצריכים אפייה אלא דוקא בישול...

והמתכון הראשון שיכנס לקטגוריה הזו הוא הניוקי!

אני מאוד אוהבת את כופתאות הבצק הנימוחות והטעימות הללו-אין מה להשוות בין הגרסה הביתית לקנוייה והכי חשוב הטעם הסופי שווה את כל ההשקעה והמאמץ!

מרכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה-אני השתמשתי בתפוחי אדמה לבנים
250-350 גרם קמח (תלוי בעיסה)

1 ק"ג מלח בישול (מלח גס)
1 ביצה שלמה+ 1 חלמון ביצה
1-2 כפיות מלח (או לפי הטעם)
חצי חבילה מלח גס

 במידה ורוצים להכין ניוקי כשר לפסח-מחליפים את הקמח ב-100 גרם קמח תפוחי אדמה ו-100 גרם קמח מצה או רק 200 גרם קמח מצה.

 


   אופן ההכנה:
-מכניסים את תפוחי האדמה עם קליפתם לסיר עם מים רותחים ומבשלים אותם עד שהם מתרככים-יכול לקחת בין חצי שעה-שעה תלוי בגודל תפוחי האדמה.
-לאחר שהתפוחים התרככו מוציאים אותם מהסיר, ממלאים תבנית אפייה במלח גס ומניחים את תפוחי האדמה על המלח הגס.
-אופים כחצי שעה-40 דקות בחום של 180 מעלות עד שתפוחי האדמה יתייבשו מהנוזלים.
-מוציאים מהתנור, מקלפים את תפוחי האדמה כשהם עוד חמים ומגררים אותם כמה שיותר מהר-אפשר לעשות זאת בפומפייה או במזלג.
-אני גררתי אותם בכותש תפוחי אדמה מגניב שאמא שלי קבלה מהנונה (סבתא) האיטלקייה שלי-נראה כמו כותש שום ענק אשר מועך את תפוחי האדמה בצורה מושלמת.
-מניחים את המחית על שולחן עבודה-במקרה שלי שיש, יוצרים בה גומה ובעזרת מזלג טורפים את הביצה+החלמון בתוך הגומה.

-מוסיפים קמצוץ מלח ומעבדים את הבצק תוך הוספה הדרגתית של קמח. (חשוב להוסיף את הקמח בהדרגה ולא הכל בבת אחת מכיוון שעיסת תפוחי האדמה לא תמיד תזדקק לכל הכמות הזו ואם נוסיף יותר מדי קמח הניוקי יצא דחוס ולא מספיק אוורירי)
-ממשיכים לעבד את הקמח לתוך תפוחי האדמה לאט עד לקבלת בצק אחיד-אני מעבדת את הבצק בהתחלה בעזרת שפכטל טרפז -בתמונה (ממש לא חובה למי שאין) ולאחר מכן ביד.
חשוב לא לעבד את הבצק יותר מדי בשביל שהניוקי לא יצא דחוס!! ברגע שהבצק מתאחד צריך להפסיק להתעסק איתו.




-לוקחים חופן בצק ויוצרים ממנו גלילים "נחשים" על משטח מקומח וחותכים לחתיכות קטנות.



-מעמידים על האש סיר גדול עם מים רותחים ומוסיפים להם מלח.
-זורקים את הניוקי למים הרותחים (לזרוק על פעם כמות קטנה בשביל שהניוקי לא ידבקו אחד לשני) ומנמיכים את האש לאש בינונית .


 -מבשלים עד שהניוקי צף ומרגישים שהוא עדיין מוצק

 -עכשיו יש שתי אפשרויות פעולה: אחת להוציא בעזרת מסננת למחבת עם הרוטב הרצוי-להקפיץ ולהגיש.

-להוציא בעזרת מסננת לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול , מסננים ואז ניתן לשמור יום במקרר להגשה מאוחר יותר עם רוטב.
ניתן גם להקפיא את הניוקי-קודם קפיא אותם בתבנית כאשר הם מסודרים במרווחים אחד מהשני (על מנת שלא ידבקו זה לזה) ולאחר כשעה ניתן להוציא אותם מהתבנית, להכניס לקופסא ולהחזיר למקפיא.
אני הכנתי 2 רטבים: רוטב חמאה, מרווה ופרמזן-150 גרם חמאה, 7 עלי מרווה וגבינת פרמזן מגורדת-רוטב פשוט מעולה

רוטב שני:רוטב רוזה-שמנת מתוקה, רוטב עגבניות, אגוז מוסקט והמון פרמזן



!!!!!Boun Appetito-בתיאבון!!!!

צולם בשוק קמפו דה פיורי-רומא 2011

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת