11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

פוקאצ`ה


אוטוטו פסח והגיע הזמן להפרד מכל שאריות הקמח הנותרות...
אני ממשיכה לפרסם מתכונים טעימים שיעזרו לכם לחסל את החמץ בכיף!
מצורף מתכון קל וטעים לפוקצ'ה אורירית וטעימה שמתאימה כפתיח נפלא לכל ארוחה....

מרכיבים: (ל-2 פוקצ'ות גדולות או 4 קטנות)
25 גר' שמרים יבשים או 50 גר' שמרים טריים.(אני משתמשת תמיד בשמרים טריים)
25 גר' סוכר
25 גר' מלח
70 גר' שמן זית
600-800 גרם מים פושרים (תלוי בלחות הקמח)
1 ק"ג קמח
עשבי תיבול לבחירתכם-אני השתמשתי בעלי רוזמרין
שיני שום או ממרח שום-לא חובה (אני השתמשתי בתיבוליות של דורות)
פרמזן או גבינה צהובה מגורדת -לא חובה (אני השתמשתי גם וגם)
חופן מלח גס

 אופן הכנה:
-מערבבים במיקסר עם וו לישה את השמרים, הקמח, והסוכר יחד מספר דקות
-מוסיפים את הנוזלים (קודם את השמן ולאחר מכן את המים) לאט לאט פנימה
-מוסיפים את המלח וממשיכים לוש 5 דקות נוספות
-מכניסים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומחוררים אותו על מנת לאפשר לשמרים לעשות את עבודתם ולא לפגוע בהם
-מניחים לבצק לתפוח במקום חמים ונעים במשך שעה וחצי -שעתיים לפחות
-מוציאים את הבצק ולשים בידיים כדי לשחרר את האויר
-מחלקים את כמות הבצק למספר הפוקאצו'ת הרצוי.
-לשים בעדינות ומרדדים עם הידיים לצורה עגולה, יוצרים גומות בבצק באמצעות האצבעות-מתפיחים 10-15 דקות נוספות

-מורחים שמן זית בנדיבות, מפזרים מעל רוזמרין, שום גבינה מגורדת ומלח גס. (בתמונות פוקאצ'ה לפני אפייה)



-אופים בתנור חם מאוד (200-250 מעלות) כ-7-12 דקות תלוי בסוג התנור עד לקבלת גוון שחום ושזוף..(בתמונה פוקאצ'ה לאחר אפייה)

-חותכים לריבועים ומגישים עם שמן זית מחוזק בטיפות של חומץ בלסמי-בתיאבון!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת