33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

מרק עדשים ירוקות וגריסי פנינה

300 גר' עדשים ירוקות שהושרו ללילה

300 גר' גריסי פנינה שהושרו ללילה

2 בצלים חתוכים לקוביות

3 גזרים חתוכים לקוביות

1 ראש שום ירוק קצוץ

3 מקלות סלרי קצוצים

עלי פטרוזיליה וסלרי

מלח, פלפל, כמון

מים לכיסוי

להשרות את הגריסים והעדשים לפחת ללילה. לטגן קלות בשמ''ז בצלים. לאחר מכן להוסיף גזרים,שום,סלרי ואת כל העלים, את העדשים והגריסים. לערבב מעט, להוסיף רסק עגבניות ומים+תבלינים. להביא לרתיחה ולבשל כשעה על אש נמוכה.

יוצא נהדר במרקם קטיפתי.

 

סלט תפוחי אדמה

5 תפוחי אדמה מבושלים אך לא נמעכים לגמרי (בערך 40 דק')

4 ביצים קשות חתוכות לקוביות

4 מלפפונים במלח חתוכים לטבעות קטנות

5 כפות מיונז

1 כף חרדל

לערבב הכל. לקרר לפחות שעתיים לפני שמגישים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הכנתי השבוע שוב מטבוחה (לבקשת ה...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

וגם פסטה ברוטב בולונז

לרוטב :

1 ק''ג בשר בקר אורגני טחון

800 גר' עגבניות מרוסקות

4 גזרים חתוכים לטבעות דקות

2 בצלים חתוכים לחצי טבעות

חופן עלי פטרוזיליה

קוביית שום ירוק (שהכנתי כמו קוביות הפסטו שום רק עם שום ירוק+שמן זית+מלח)

כמה עלי דפנה

פלפל אנגלי

מלח

מים (2 כוסות בערך)

לטגן בצלים. להוסיף את השום והגזרים ואח''כ להכניס את הבשר ולפורר עם מזלג לתוך הסיר. לבשל קצת עד שמאפיר. להוסיף עגבניות, מים, תבלינים ועלים, להרתיח, ולבשל כ-40 דק' על אש קטנה.

 

 

בתמונה למעלה- חלת השבת שלנו היום.

700 גר' קמח לחם שטיבל

300 גר' קמח מלא אורגני מנופה

שקית שמרית

8 כפות סוכר קנים

2 ביצים

1/3 כוס שמן זית

כף מלח

כף קימל

ביצה לציפוי וגרעיני חמניה, דלעת ושומשום מלא לזרייה מעל.

2 כוסות מים או קצת יותר (עד שמקבלים בצק רך שניתן מהדפנות)

מערבבים את כל המצרכים לפי הסדר במיקסר. לשים לפחות 10 דק'. מניחים להתפחה ראשונה (בקיץ-על השיש, בחורף-בתוך תנור שחומם ל-50 מעלות) כ-40 דק'. מעצבים לחלות ומניחים לתפיחה שניה עוד 35 דק'. מצפים בביצה, ומפזרים את הגרעינים.

אופים כ-20 דק' על חום בינוני.

 

שבת שלום לכולנו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת