00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גם מבשלת

סוף עונת המרקים - מרק אפונה ומנגולד

זהו, עושה רושם שהחורף נותן את אותותיו האחרונים. כשהחזאים הודיעו שהשבוע תהיה ירידת טמפרטורות והבטיחו גשם מקומי, החלטתי שזו הזדמנות טובה להכין את המרק האחרון לעונה, להיפרד כמו שצריך מאחד החורפים הקרים ביותר שזכורים לי ולקבל בברכה את האביב.

למרות מיעוט המרכיבים, המרק יצא טעים ועשיר. מקווה שתהנו ממנו.

מרכיבים:

  • כוס וחצי אפונה יבשה
  • 5 עלי מנגולד
  • בצל סגול אחד
  • 4-5 שיני שום
  • גזר אחד גדול או שניים בינוניים
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • כמון בנדיבות

הכנה:

  1. קוצצים את הבצל, לא צריך להקפיד יותר מדי על קיצוץ דק כי ממילא בסוף הכל עובר טחינה.
  2. מחממים סיר גדול ריק, כשהסיר מתחמם מוסיפים פנימה את השמן. נותנים לשמן להתחמם כמה שניות, מנמיכים את האש לאש הכי נמוכה ומוסיפים פנימה את הבצל.
  3. בזמן שמטגנים את הבצל, קוצצים את המנגולד (גבעולים ועלים ביחד) וחותכים לפרוסות את השום ואת הגזר (אם הגזר ממש גדול, אפשר לחתוך קודם לחצי ואז לחצאי עיגולים).
  4. כשהבצל מזהיב, מוסיפים לסיר את המנגולד, הגזר והשום וממשיכים לטגן עוד שמונה דקות בערך. שימו לב ששום דבר לא נשרף, ואם רואים שמתחיל להישרף אפשר להוסיף עוד קצת שמן או מעט מים.
  5. מוסיפים לתוך הסיר את האפונה. 
  6. מוסיפים 2.5 ליטר מים (כ-10 כוסות - ראו הערות), מתבלים, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. אחרי שהמים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  7. כשהמרק מוכן, טוחנים עם בלנדר מוט. אפשר לא לטחון עד הסוף אם אתם לא אוהבים.

הערות:

  1. שימו לב שאין צורך להשרות את האפונה, מסתבר שזה רק מאריך את זמן הבישול שלה.  
  2. אם אתם אוהבים מרק סמיך, אפשר להוסיף פחות מים. אבל, שימו לב שאחרי שהיה במקרר המרק מסמיך מאוד מאוד. אחרי חימום הוא נהיה מעט דליל יותר, אבל אני ממליצה לדלל במעט מים לפני החימום. אל חשש, תוספת המים לא הופכת אותו לתפל, כי במהלך השהיה במקרר הטעם של המרק גם הופך להיות הרבה יותר עשיר ומרוכז. כמובן שימו לב שלא תוסיפו יותר מדי מים.
  3. אני יודעת שיש מי שמוסיפים למרק אפונה גם תפוח אדמה. לדעתי ממש אין צורך. הטעם יוצא מאוד עשיר, המרק יוצא מאוד סמיך, ואני באמת לא רואה איך תוספת פחמימתית מסייעת כאן. מה שכן אפשר להוסיף, זה גבעולי סלרי. אם אתם רוצים, תוסיפו אותם קצוצים יחד עם המנגולד.

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל SomebodyElse אלא אם צויין אחרת