00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוף שלם בתוספת תפוחי אדמה

 

עוף שלם ותפוחי אדמה בתנור

 

הכל באותה תבנית,

עוף שלם נקי ושטוף היטב,

להכין  למריחת העוף:

פפריקה אדומה

פלפל שחור,

שום כתוש,

מלח,

שמן זית / קנולה

מיץ מחצי לימון.

 

לערבב כל החומרים (להשאיר מעט בצד לתפוחי אדמה) למרוח את העוף מבפנים ומבחוץ, להכניס לבטן העוף עגבניה שלמה, ובצל שלם מקולף, כדי לשמור על צורה נאה.

 

לחתוך לרבעים 4-5 תפוחי אדמה,

בצל גדול חתוך לשמיניות,

8 שיני שום(כל המרבה הרי זה משובח)

עגבניה פרוסה עבה, לערבב עם חומרי המריחה של העוף,

לשים בתבנית פיירקס את העוף עם הבטן כלפי מטה, שלא יצא יבש.

מסביב לעוף לסדר את תפוחי האדמה, בצלים חתוכים, פרוסות עגבניות ושיני שום, לשטוף את הקערה עם שארית התבלינים במעט מים ולצקת מסביב לעוף.  ולהכניס לתנור שחומם ל-200 מעלות.  להוציא ולהרטיב במיצים המופרשים את העוף, לפחות כל 25 דקות. כשמקבל צבע שזוף יפה, הופכים את העוף בזהירות בעזרת שתי כפות גדולות,  וכך גם את תפוחי האדמה,  מורידים טמפרטורה ל 180 מעלות (כדי שהחום יחדור גם לפנים העוף), ואופים  עד שמזהיב יפה, מרטיבים מידי פעם, עכשיו החזה כלפי מעלה, ספוג נוזלים, בבקשה לא ליבש אותו

 

*אני נוהגת להניח את תבנית הפיירקס בתבנית שטוחה של התנור, כך שיותר קל לי להוציא אותה בביטחה,

וגם לא מלכלך את ריצפת התנור במיקרה שמתיז, או גולשים הנוזלים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת