00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

אינגריי - תבשיל חצילים עיראקי ברוטב חמוץ מתוק

 

אני גדלתי בבית חצי תורכי וחצי עיראקי, אימא שלי שאמנם תורכיה מבשלת אוכל עיראקי שאפילו המשפחה מצד של אבא שלי מתענג.

הרבה אנשים חושבים שהאוכל העיראקי מסתכם בקובה, סביח ותבית אז זהו שלא....

קבלו מתכון לאחד התבשילים העיראקיים שאני יותר אוהב!! 

התבשיל הזה מיוחד מהסיבה שהוא יכול להיות גם רוטב מצויין לאורז, גם נהדר כתוספת בפני עצמו וגם סלט נהדר לאחר שהוא מתקרר....

הדבר המיוחד לא פחות זה שהוא ממש אבל ממש פשוט להכנה!!

מצרכים:

2 חצילים ארוכים וקלופים 

5-6 עגבניות תמר גדולות פרוסות 

5 בצלים גדולים חתוכים לרצועות עבות

2 חבילות קטנות של רסק עגבניות

מלח לימון

כפות סוכר

כפות שמן

מים רותחים

אופן ההכנה:

במחבת מחממים שמן זית ומטגנים את רצועות הבצל עד הזהבה ומוציאים.

את החצילים חוצים לרוחבם ופורסים לפרוסות לא עבות ולא דקות (באמצע ) מניחים במסננת וממליחים ונותנים להם לשבת חצי שעה, שוטפים ומייבשים במגבת

מטגנים את פרוסות החציל עד השחמה קלה ומוציאים לנייר סופג.

בנתיים מכינים את הרוטב חמוץ מתוק 

בקערה סופגת חום מכניסים את הרסק, מלח לימון והסוכר ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי טעמכם (מתוק יותר או חמוץ יותר).

שופכים מים חמים לקערה ומערבבים.

מניחים חצי מכמות הבצל המטוגן לסיר נמוך ורחב (סוטאז`), על הבצל מניחים חצי מכמות פרוסות החציל ועל החציל חצי מכמות פרוסות העגבניה ושוב עוד שכבה מכל דבר.

שופכים את הרוטב לסיר ומשלימים מים רותחים עד כיסוי הירקות.

מביאים לרתיחה, מנמיכים אש וסוגרים מכסה לשעה, מורידים את המכסה ומשאירים על אש נמוכה כחצי שעה.

בתיאבון!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת