2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

לחם בוכרי

לחם בוכרי:


ק"ג קמח


50גר` שימרית


כף מלח


2 כפות סוכר


מים לפי העין בערך 1/2 3 כוסות מים

חשוב - לא לייבש את הבצק תוך כדי הוספת ק מח

הבצק אמור להיות דביק ורך  

ללוש היטב את הבצק לפחות 5-6 דקות


להתפיח להכפלת הנפח.

לחלק ל- 4 חלקים שווים 

 
לעצב צורה כמו בתמונה על משטח משומן וידיים משומנות


להתפיח שוב כ- 20דקות


למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום,אפשר גם קצח

לחמם תנור עם אבן שמוט על חום הכי גבוה, שהאבנים יתחממו היטב...ואז להוריד לחום של 180 מעלות

להניח את הלחם על אבני השמוט


ולאפות בחום של 180 מעלות כ-20 דקות או עד שמשחים

למי שאין אבן שמוט, להניח בתבנית במרכז התנור.

האפייה עם האבן יוצא טעים מאוד.



מקור המתכון של בוכרית עתיקה...היא אופה את הלחם בטבון בחצר הבית שלה.


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת