00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

לזניה חלבית - קלה להכנה

 

שבוע טוב,

מתכון לזניה חלבית בהשראת רויטל חברתי .

עלי לזניה -  4 עלים כפול 3 שכבות (12 עלים)

*בהתאם לגודל התבנית

תבנית פיירקס ארוכה 

לרוטב עגבניות:

2 קופסאות עגבניות חתוכות עם שום 

קופסא רסק עגבניות קטן

אורגנו טרי או תבלין (יש לי בגינה)

קובית קנור בזילקום

קובית קנור שום פטרוזליה

שמן זית

מלח פלפל

אבקת מרק עוף 1 כף

כפית פפריקה אדומה לא חריפה.

קצת יותר מחצי כוס מים

למילוי החלבי:

2 קוטג 250 גר

1 גבינת טוב טעם ללא מלח

4 כפות גבינה צהובה להוסיף בסוף

2 בצים

מלח פלפל אבקת מרק עוף לפי הטעם.

אופן ההכנה:

1. במחבת שמן זית לטגן את עלי האורגנו להוסיף את העגבניות החתוכות בתוספת שום , להוסיף 1 רסק ואת התבלינים לערבב

ולצמצם מעט לקבלת רוטב מעט סמיך ובכמות מספקת לשלוש שכבות.

2. בקערה את הגבינות , התבלינים והבצים ולערבב.

3. בתבנית פיירקס לשמן במעט שמן זית

    עלי לזניה בקערה עם מים חמים מכניסה עלה ומוציאה ישר לתבנית  

    שכבה ראשונה של עלי לזניה מעל  1/2 מכמות הגבינה מעל עם מצקת שליש מכמות רוטב העגבניות

    שכבה שניה אותו דבר כמו השכבה הראשונה.

    בשכבה השלישית רק רסק לפזר למעלה 

4. להכניס לתנור ל- 40 דקות 180 מעלות עטוף בנייר כסף בודקים שהרוטב נספג יפה והלזניה 

    מסירים את נייר הכסף ומוסיפים את פתיתי גבינה צהובה (או גבינה מגורדת) ומשאירים לעוד מספר דקות.

5. זהו הלזניה מוכנה וטעימה .

 

בתאבון 

שבוע קסום

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת