55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מדיאס - סירות קישואים ממולאות בשר - כשר לפסח

מאכל זה "כיכב" באורח קבע אצלנו  על שולחן ליל הסדר. 

המצרכים: 

12 קישואים בינוניים שטופים היטב

2 בצלים מגורדים

1 עגבניה מרוסקת

1/2 קג׳ בשר טחון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

כפית תבלין בהראט

 אבקת מרק עוף

לציפוי:

2 ביצים

קמח מצה 

חומרים לרוטב:

1 - 2 בצלים בינוניים

1 קופס׳ רסק עגבניות

1 עגבניה מרוסקת

1 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כוס רכז רימונים

פלפל, מלח

1 כפית תבלין בהראט

 

ההכנה:

1. שוטפים ומגרדים בסכין את קליפת הקישואים. חותכים את העוקצים משני צידי הקישוא, חוצים אותם לאורכם.

2. מרוקנים את ליבת הקישואים באמצעות כף פריזיאן או כפית קטנה, מבלי לפגוע בשולי הקישוא. מניחים בצד.  ניתן לשמור את תוכן הקישואים להמשך המתכון או להכין ממנו פריטטה קישואים.

3. מכינים תערובת מחומרי המילוי, ממלאים את חצאי הקישואים.

4. טובלים כל קישוא בביצה טרופה ואח"כ בקמח מצה.

5. מטגנים בשמן כשתי דקות מכל צד ומניחים על גבי ניר סופג. (את השלב הזה ניתן להכין לפני ההגשה ולהקפיא. אני הכנתי את הקישואים כשבועיים לפני פסח, הקפאתי ובערב החג נותר לי רק להפשיר, לסדר במגש, למזוג רוטב ולתנור...)

6. בסיר רחב מטגנים את הבצל מעט ומוסיפים את תוכן הקישואים ששמרנו בצד. מערבבים את חומרי הרוטב , מוזגים על הבצל המטוגן ומסדרים את הקישואים כשהבשר כלפי מעלה, כך שיכוסו ברוטב. אם יש צורך מוסיפים מים רותחים. ( רצוי לטעום בכף את הרוטב, ולוודא שלא חסרים תבלינים)

7. מבשלים כ - 1/2 שעה, כשמדי פעם מזיזים את הסיר, כדי שכל הקישואים יכוסו היטב ברוטב.

בתיאבון וחג פסח שמח וכשר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת