44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

בורמואלוס

בורמואלוס

בורמואלוס


בורמואלוס
(לאדינו
Burmuelos ,Bermuelos, Burmuelicos) הן סוג של פריטר ספרדי יהודי, הנפוץ בעיקר בחגים חנוכה ופסח ברבות הימים עבר מספרד לבלקן לצפון אפריקה ועוד.

הבורמואלוס מוכנים בדרך כלל לחגים, כאשר בחג החנוכה הם עשויים מעיסת בצק המבוססת על קמח ושמרים,בצורת לביבה, מטוגנים בשמן עמוק ומומתקים בסירופ מתוק מסוגים שונים. 

החומרים:
מחבת גבוה
צלחת
מגבות נייר
מסננת
7 מצות
5 כפות גבינה לבנה
5 כפות קמח מצה
1 תפוח אדמה גדול מבושל מעוך
1/3 כוס קצ`קבל או גבינה אחרת
1/3 כוס גבינה בולגרים מפוררת
6 ביצים גדולות
שמן לטיגון
מים פושרים

אופן ההכנה:
שוברים את המצות לפיסות בגודל 4  על 4 ומכניסים לקערה עם מים פושרים לריכוך ל-3 דקות בערך.
מוציאים למסננת וסוחטים היטב.

מוסיפים את יתר החומרים חוץ מהשמן לקערה ולשים לבצק אחיד. הבצק צריך להיות סמיך מספיק כדי שניתן יהיה להכין ממנו כדורים  בגודל 3 ס"מ כל אחד . ( אם הבצק נוזלי מדי מוסיפים עוד מעט קמח מצה).
מחממים מחבת עם שמן בגובה 5 ס"מ בערך שיכסה את הכדורים.

מטגנים את הכדורים עד להזהבה. מוציאים אל מגבת נייר ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

בתאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי



המטבח של מאיר השמן
ל
א בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת