00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

מאפינ`ס שוקולד שיכורים - ולא רק מיין


המתכון נלקח מספר אנגלי שמסתובב אצלי בבית עוד מאז ......
פעם, כשחייתי שם יצאתי עם בחור אירי שהצחיק אותי עד דמעות מעבר לזה
שהיה סקסי בטירוף.


מאפינס שוקולד

1 כוס בירה
200 גר' חמאה רכה
3/4 כוס קקאו
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1 כפית גדושה סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
2 ביצים
1 שמנת חמוצה
 



למילוי

2 כפות ויסקי
2 כפות חמאה רכה
3/4 כוס שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד מריר


לחמם תנור ל 180 מעלות. בסיר על אש בינונית לחמם בירה, וחמאה ולהוסיף בהדרגה את הקקאו.  לקרר.


לערבב קמח, סוכר, סודה לשתיה ומלח. בקערה נוספת לערבל ביצים עם השמנת.

לאחד בין תערובת הביצים והבירה  ואחכ להוסיף את תערובת הקמח ולערבב היטב.



מחלקים את התערובת במלבני קרטון או תבנית מאפינס (עד 2/3 מהגובה) . 


לאפות עד שקיסם הנכנס לאמצע המאפה יוצא נקי. בערך 20 דקות פחות או יותר. תלוי בתנור.

לקרר ובעזרת חותכן עוגיות או כפית לעשות חור באמצע כל עוגה.


 

להכנת המילוי


בסיר כפול לחמם שמנת ושוקולד. לקרר מעט ולהוסיף תוך ערבול חמאה וויסקי. להכניס למקרר לכשעה.

למלא את פנים העוגה.  אפשר גם לכסות את פני העוגה ואפשרות שאהבנו מאד היא קצפת מעל. יאמי.

ממליצה בחום להכין כמות כפולה ולשמור במקפיא.

אלינוער ☺

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת