11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגיות חמאה משמחות-לילדים בגופם ובנפשם

                                              
 
כיף להכין אותן עם ילדים וגם לבד...
יותר כיף לקשט אותן בסוכריות צבעוניות משמחות ובסמיילים...
הכי כיף לתת אותן במתנה לכל מי שרוצים לשמח!

רוב המתכון לקוח מהספר המקסים "קופסת העוגיות שלי" של בני סיידא

מרכיבים:
3.5 כוסות קמח מנופה
200 גרם חמאה רכה
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל (לא חובה-אני פשוט מאוד אוהבת וניל)
2 כפיות תמצית וניל (לא חובה-אני פשוט מאוד אוהבת וניל)
במתכון המקורי צריך להוסיף קליפה מגורדת מחצי לימון, אני הוספתי 2 כפיות מיץ לימון במקום.
לציפוי-
200 גרם אבקת סוכר
4 כפות חלב
צבע מאכל-לא חובה
סוכריות צבעוניות
 
 אופן ההכנה:
-שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר וסוכר הוניל וממעבדים בוו גיטרה עד ליצירת קרם אחיד.
-מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם עד שהן נבלעות בעיסה והקרם בהיר ותפוח.
-מוסיפים את אבקת האפייה, תמצית הוניל, מיץ הלימון ורק לבסוף מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד. (שימו לב לא לעבד את הבצק יותר מדי מכיוון שעיבוד יתר עלול לפגוע בפריכות שלו)
-עוטפים בניילון נצמד ושולחים למנוחה במקרר לחצי שעה.
-מוציאים מהמקרר ומחלקים  ל-3 חלקים (את החלקים שלא עובדים איתם ממשיכים לשמור במקרר).
-יוצרים עלה על משטח מקומח, קורצים צורות  (אני קרצתי פרחים, לבבות, כוכבים וחלקי פאזל) ומעבירים לתבנית מצופה בנייר אפיה.
-מצננים את התבנית במקפיא 10 דקות-לא חובה אבל לדעתי זה מוסיף למרקם הקריספי של העוגייה....  
                      
                    
                                                                                                                                                               
-אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות-תלוי בסוג התנור בין 15-20 דקות. (מומלץ לבדוק כל מספר דקות את מצב העוגיות)
-לאחר האפייה וצינון העוגיות מתחיל השלב הכיפי של הקישוט...
-אני קישטתי אותן בציפוי שהכנתי מאבקת סוכר וחלב-על כל 100 גרם אבקת סוכר הוספתי  בערך 1.5-2 כפות חלב.
-על מנת שהציפוי יצא סמיך יותר צריך להשתמש ביותר אבקת סוכר ופחות חלב ולהיפך, חלק מהציפוי השארתי בצבע לבן ולחלק הוספתי 2 כפיות צבע מאכל אדום בשביל שאוכל לצבוע את עוגיות הלבבות בורוד.
-העברתי את הציפוי לשקיות זילוף והתחלתי לצפות את העוגיות.
   
-לפני שהציפוי הספיק להתקשות הוספתי סוכריות צבעוניות.
   
-את תווי הפנים של הסיימלי ציירתי באמצעות אבקת הקסם של קוקיס בצבע שחור. http://www.cookiss.co.il/21750/%D7%90%D7%91%D7%A7%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%96%D7%99%D7%92%D7%95%D7%92-%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA
-מניחים את העוגיות בצד ונותנים לקישוטים להקרר ולהתקשות.
- כל מה שנותר הוא לארוז אותן יפה ולחלק למי שרוצים....

ב-ת-א-ב-ו-ן ובהצלחה!!!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת