00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סירות פלפל שושקה ממולאות בשר

איזה שם מוזר יש לפלפל הארוך הזה? תמיד מצחיק אותי השם הזה ומזכיר לי את בית סבתי הבולגריה. היא הייתה מכינה עם הפלפלים האלה מאכל בולגרי בשם ביורק, שזה פלפל שושקה ממולא גבינות, מצופה בפירורי לחם ומטוגן - מעדן!! אכלתי כזה בביקורי בבולגריה לפני 3 שנים ואפילו הכנתי שחזור קצת אחר של המעדן הזה כשחזרתי.
ביום שישי האחרון אחרי שיעור קיק בוקסינג מעולה, עברתי במכולת לכמה השלמות ונתקלתי בפלפל הזה שפשוט היה חייב לחזור איתי הביתה. זכרתי שיש לי במקרר גם בשר בקר טחון וגם בשר עוף טחון והחלטתי לשדך בינהם. מה שהתברר בארוחת ערב שבת, כשידוך מוצלח ביותר!
הבשר שישב בתוך הפלפלים וכוסה כולו ברוטב עגבניות, יצא רך ועסיסי, מתובל בעדינות וכ"כ טעים, שקיבלתי את הציון "מושלם" מבעלי שיחייה.
תנסו גם אתם :-)
 
 
סירות פלפל שושקה ממולאות בשר
 
מצרכים:
לבשר:
1/2 ק"ג בשר עוף טחון / בשר בקר טחון
1 כפית בהרט
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 בצל קצוץ
1 ביצה
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות פירורי לחם *אם מכינים עם עוף טחון, צריך לפחות עוד כף פירורי לחם.
 
לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ
5-6 שיני שום קצוצות
1 קופסא עגבניות מרוסקות / 6-7 עגבניות טריות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
1 כף סוכר
מלח
פלפל שחור טחון
מים רותחים לפי הצורך
 
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
1 קישוא חתוך לקוביות - לא חייב!
 
4 פלפל שושקה חצויים לאורכם ומנוקים מחרצנים
 
 
אופן ההכנה:
1. מכינים את תערובת הבשר - בקערה גדולה שמים את כל המצרכים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מכינים את הרוטב - בסוטאג` או מחבת גדולה ועמוקה, שמים שמן זית ואת הבצל ומטגנים עד שהבצל נהייה שקוף. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים ומערבבים, מוסיפים מים רותחים כך שהרוטב יהיה דליל ובעל מספיק נוזלים כדי לכסות את סירות הפלפלים.
מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
3. משמנים תבנית פיירקס מלבנית בשמן זית, ממלאים את סירות הפלפל בתערובת הבשר. (יוצרים בכף היד קציצה מאורכת ודוחפים לחצי פלפל.
מניחים את הפלפלים כשהבשר כלפי מעלה, אחד ליד השני בצפיפות, מפזרים מעל הכל פטרוזיליה קצוצה וקוביות קישוא, ושופכים מעל את הרוטב החם, כך שכל הפלפלים עם הבשר יהיו מכוסים.
4. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ` של 200 מעלות, במשך שעה.
5. מגישים חם.
 
 
מוסיפים את התבלינים לרוטב המתבשל
 
מכינים את תערובת הבשר (אני הכנתי גם וגם)
 
 
 
ממלאים את הפלפלים ומסדרים בצפיפות
 
מפזרים פטרוזיליה וקוביות קישוא
 
ושופכים מעל את הרוטב
 
 
 
בתאבון
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת