00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חתולה יוצרת

הרפתקאות חתולי8 בארץ הסקראפ

השנה התותים טעימים יותר

אחד מחבריי לסקרפ הציע לי לפני דקות ספורות להשתמש בשיטה המדעית הנקראית שיטת האנ-דן-דינו בכל מה שנוגע למיון התמונות לפוסט הנוכחי.
התכנון היה להעלות שני כרטיסים שהכנתי די מזמן ומחכים לתורם להיות מוצגים כאן. כתוספת לכרטיסים, או יותר מדוייק הפעם לומר, כקינוח, תיכננתי להעלות כמה תמונות מקינוח התותים שהכנתי לארוחת שישי משפחתית.
אבל אז ראיתי שיש לי איזה מליון תמונות. משלב ההכנה הראשון, דרך שלב ההכנה השני, השיפוץ ועד לתוצר הסופי.
מכיון שבאומץ רב מחקתי את רוב התמונות והשארתי רק  187,002, החלטתי שהכרטיסים שחיכו עד עכשיו, יחכו עוד יומיים שלושה... הרשומה הזו תוקדש לתותים. 

כדי שלא להעיק על מי שמעדיף תמונה אחת על פני רבות, הנה הקינוח רגע לפני שנזלל:

ולמי שרוצה לראות את תהליך ההכנה, הנה אנו מתחילים....

מתחילים במבט אל הכלניות החורפיות. הפרח האהוב עלי.
בדרך כלל בחורף, בכל סוף שבוע, יש כלניות באגרטל על השולחן בסלון.

אחרי שנושמים חורף ומתמלאים השראה, עוברים למטבח.
מוציאים את התותים,ואת התבנית של המאפינס.....


 

מכינים קראמל.
זהירות חם!
מאד!
אם אני זוכרת נכון הטמפרטורה של הסוכר המומס היא 180 מעלות!


ומתחילים לשחק.
מכינים סלסלות בעזרת הצד השני של התבנית.



אני אוהבת את החוטים שנוצרים,
כייף לנשנש אותם (אחרי שמתקררים!)


אחרי השלב הזה הולכים לנשום עוד קצת מהחורף הנפלא שיש לנו השנה...


וחוזרים למטבח.
הסלסלות התקררו בינתיים ואפשר להפרידן מהתבנית.


טובלים את התותים בקראמל הלוהט:




ומניחים להתקרר.
כמה שהם יפים ככה מקורמלים.



תראו כמה שהקראמל נראה תמים, מגרה ומפתה...רק להכניס אצבע וללקק. אז זהו שלא!
אני ממש נזהרת זהירות כפולה ומכופלת כשאני מתעסקת בקראמל.


בעדינות מכניסים לכל סלסלה שני תותים מצופי קראמל:




הנוזל הניגר, כאן בתמונה מעל, כבר לא חם ומשלב את טעם הקראמל עם טעם התות. כ"כ טעים!
חשוב להזהר שהסלסלה לא תתפרק, הן עדינות מאד הנחמדות האלה.


אפשר בהחלט להגיש את זה גם כך לשולחן.


אני בחרתי להוסיף גם תותים חתוכים שהושרו במעט סוכר, לימון וברנדי.
כשהכל מתערבב ביחד בפה הביטוי "טעם גן עדן" מקבל משמעות מוחשית!
בכלל גיליתי שתותים מצופים קראמל טעימים לי יותר מאשר תותים מצופים בשוקולד (ולמי שלא יודע שוקולד זו אהבה גדולה שלי).


 

בתיאבון חברים  ושבת נעימה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

76 תגובות

visitors
אורחים החל מ1.5.13
Free counters!
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חתולי8 אלא אם צויין אחרת