22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

שושני שמרים עם שוקולד בשני טעמים

שושני שמרים עם שוקולד בשני טעמים

 

לא מדובר בדיוק במתכון, אלא יותר בפטנט לעצלנים או לחוששים מהכנת בצק שמרים. התוצאה יוצאת מושלמת וכולם יחשבו ששעות של טרחה מסתתרות מאחורי המאפה... מומלץ לא לפרוס לפרוסות, אלא לבצוע כל שושנה כמנה... אופן ההכנה נראה ארוך ומפורט- אך מדובר בלא יותר מ-20 דקות עבודה! באחריות!

 

החומרים (לתבנית אינגליש קייק אחת):

1/2 חבילת בצק שמרים מוכן ("מעדנות")

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

25 גרם חמאה (או מחמאה)

2 כפות גדושות ממרח שוקולד אגוזים

1 ביצה טרופה

 

אופן ההכנה:

1.      ממיסים יחד את השוקולד המריר והחמאה במיקרוגל (כדקה) ומערבבים לקרם חלק.

2.      פורשים את יריעת הבצק כך שמולכם ייראה הבצק בצורת מלבן שוכב.

3.      מדמיינים קו שחוצה את המלבן לשני מלבנים צרים יותר וכל מלבן מורחים בסוג שוקולד אחר (למעלה, במלבן שרחוק מכם-ממרח אגוזים ולמטה, במלבן שקרוב אליכם- שוקולד מריר).

4.      מגלגלים את הבצק משני צידיו מקצה לקצה, כך שתיווצר צורת מגילה (שני גלילים ארוכים וצרים צמודים זה לזה, כשכל אחד מכיל מילוי אחר).

5.      בעזרת סכין חדה, מפרידים את שני הגלילים.

6.      פורסים את שני הגלילים שנוצרו במרווחים שווים ככל הניתן (בערך 9-10 "שבלולים" מכל גליל).

7.      בתבנית עגולה מסדרים את השבלולים (בצורה יחסית צפופה), כשהחלק של ה"שבלול" כלפי מעלה (ומטה...)- אין צורך לשמן את התבנית.

מומלץ לסדר את השבלולים, כך שלא יהיו שני שבלולים צמודים עם אותו המילוי.

8.      מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה ורבע (ההתפחה לא נראית משמעותית בתום הזמן).

9.      מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-45-50 דקות, עד שהמאפה שחום והשושנים תפוחות.

בתאבון :)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת