33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

פשטידת תירס 2 .

תירס חם, תירס חם .  מי לא מכר את הסיפור ?

תירס מאכל אהוב על ילדים ומבוגרים. קלחי תירס בקיץ הם להיט טעים.

לתירס יש יתרונות תזונתיים רבים:

 דגן כלומר פחמימה העשירה בויטמינים כגון ויטמיני B ,חומצה פולית לכן מתאים גם לנשים בהריון ומניקות.

 לוטאין -רכיב תזונתי המטיב עם העיניים.

 מינרלים כברזל, אבץ,סלניום,אשלגן ועוד. מטיב עם אנשים הסובלים מאנמיה וחסר דם.

 מכיל את כל אבות המזון, עשיר בחומצות אמינו שמקורן בחלבון  וסיבים תזונתיים,דל בקלוריות ובמלח.

 ערך גליקמי נמוך, כלומר תירס מזון התורם לתחושת שובע לאורך זמן.

 שמו הבוטני - Zea Mays שערות התירס בבישול טובים לאנשים הסובלים מאבנים בכליות, הוא משתן חזק.

 מתירס ניתן לייצר קמח, המזון הנפוץ ביותר במקסיקו הוא טורטייה העשוי מקמח תירס ואילו ברומניה אוכלים פולנטה. כמו כן מכינים ממנו קורנפלור, אבקה המיועדת להסמכה של מזונות ומשתלבת בלחמים ,עם קמחים נוספים, במקום קמח לבן רגיל לכאלו הסובלים מרגישות לגלוטן.

ברשומה הקודמת שיתפתי אתכם בפשטידת תירס ,ולאחרונה מצאתי מנה נוספת המכילה תירס .פשטידה טעימה וטובה בבלוג של  יופי במטבח - חיה אילונה דר. בלוג טעים ועשיר במתכונים מגוונים וצבעונים.

פשטידת תירס

 

חומרים : אני הוספתי בצל לבן קצוץ גס במקום בצל ירוק.

3 בצלים

400 גרם תירס קפוא,(להרתיח מים חמים ולהשרות את גרגרי התירס לכ 5  דקות ,שיפשירו).

3 כפות קמח/פירורי לחם

3כפות שיבולת שועל

3 ביצים

1 גביע  גבינה לבנה

1 גביע יוגורט

50 גרם גבינה בולגרית מפוררת

מלח, פלפל, מעט כמון

2 כפות זרעי שומשום לזרייה על פשטידה.

אופן הכנה:

לאדות את הבצל ב 2 כפות שמן זית.

לקערה להוסיף את גרגרי התירס, ביצים,גבינות,קמח ,שיבולת שועל ותבלינים, להוסיף את הבצל המאודה ולערבב לכדי עיסה אחידה.

לפזר  על תבנית מלבנית ,משומנת ,בגודל בינוני, לפזר זרעי שומשום ולאפות כ 45-50 דקות בחום של 180 מעלות.

 

אפיתי את הפשטידה פעמים,מצוינת טובה.

תהנו.

אתי.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת