00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

הבטחה (מתוקה) שצריך לקיים

21/03/2012

הרשומה הזו היתה אמורה להתפרסם עוד בשבוע שחגגנו את חג הפורים, אבל קרו כל מיני דברים מפתיעים ולא נעימים במשפחה הקרובה שלא איפשרו זאת. כרגע המצב יציב וכולנו חזרנו לנשום ולחייך. והרי הבטחתי שהמשלוחה תגיע אז באופן חגיגי אני יכולה להכריז שהגיעה שעתו היפה של משלוח המנות שנת 2012(והעיקר הבריאות!)
השנה עשיתי את הלא יאמן והכנתי 7 מתכונים שונים וחדשים תוך שלושה ימים!!! בהתחלה תיכננתי רק ארבעה, אבל אחד לא הצליח ושני לא שמר על המרקם ביום למחרת, שלישי לא יצא יצוגי מספיק (אם כי טעים בטירוף!) וככה מצאתי את עצמי מנסה ומנסה עוד ועוד מתכונים שזה בעצם חלק מהעניין בשבילי, אתם כבר יודעים. בסך הכל השתלטתי יפה על המטבח ואני רק מקווה שהתנור והמיקסר לא יגישו תביע על תנאי עבודה מפרכים.
טוב, נראה לי אני מתחילה לבלבל במוח להיסחף לדיבורים מיותרים בזמן שכולנו התכנסנו כאן לשם המתכונים והתמונות. אז בואו וניגש לעניינים ללא דחיות נוספות! כי למרות שעד הפורים הבא יש עוד זמן, הרי לא צריך סיבה מיוחדת כדי להכין דברים שוברי דיאטה טעימים ומפנקים!

 

 ***************************************

 

1.  עוגיות פרג פשוטות.
למה פשוטות? כי אין בהם שום דאווין. עוגיות שלא מצטיינות במרקם פריך במיוחד או טעם יוצא דופן, אבל מאוד עשירות בניחוח וניל-פרג וגם שובות לב במראה ה"salt$pepper" שלהן.

 

* המתכון המקורי(ברוסית) מכאן*

הרכיבים (לכ-50 עוגיות):
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר
150 גרם יוגורט (או שמנת חמוצה או רוויון)
100 גרם פרג טרי טחון
300 גרם קמח מנופה
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

 

ההכנה:
מקציפים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה לקבלת קרם תפוח ובהיר.
מוסיפים את היוגורט ותמצית הוניל ומערבבים למרקם אחיד.
מנפים יחד את הקמח יחד עם המלח והסודה.
מוסיפים אל קערת המיקסר ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק לשני חלקים, מצפים כל אחד בניילון נצמד ומכניסים לקירור של חצי שעה עד שעה.
לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפיה.
בתום הקירור להוציא את אחד החלקים (את השני לשמור בקירור) ולרדד ע"ג גליו נייא רפיה מקומח קלות לעובי של 0.5 ס"מ.
קורצים את הצורות הרצויות ומסדרים על התבנית.
את השאריות אוספים שוב לכדור, מקררים וממשיכים באותה הדרך.
אופים 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בתחתית ומעט מאו גם מלמעלה.
מוציאים מהתנור ומקררים ע"ג רשת צינון מלא.
 

הערות:
העוגיות נשאות רכות בתום האפיה אך מתייצבות לאחר הקירור.
אם רוצים את העוגיות יותר קשיחות אופים עד הזהבה מלאה ואז הכי כיף לטבול אותן בתה
את הפרג קניתי שלם וניסיתי לטחון בבלנדר, ההצלחה היתה חלקית אבל זה לא הפריע לי במיוחד בתוך העוגיות


 

 *******************************************************

  

2. עוגיות תה ל'יצ'י-וורדים
זוכרים את העוגיות "והתה כבר בפנים"? משם לקחתי את הרעיון של הוספת חליטת תה לתוך הבצק ויחד עם מי ורדים נוצר משהו מיוחד לדעתי. אגב, החליטה הזו של "ליפטון" (נדמה לי יש תה ירוק כזה גם לויסוצקי) משגעת את כל החושים גם כפי שהיא. אה! וגם הצורה המשולשת היא תחליף לאזני המן שגנזתי מראש מהמשלוחה.

*ע"ב מתכון של אלומה בליליוס מתוך המגזין "מותק של שף"*

הרכיבים(כ-50 יחידות):
150 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
תוכן של 4 שקיות חליטת תה לי'צי ורדים של ליפטון
קליפה מגוררת מ-1 לימון
2 כפיות מי ורדים
1+1/3 כוסות קמח מנופה (190 גרם)
2/3 כוס אבקת סוכר מנופה (75 גרם)
1 חלמון מביצה גדולה

 

ההכנה:
מרוקנים את תוכן שקיות החליטה אל תוך מכתש ועלי וכותשים היטב עד לקבלת עלים דקים ככל הניתן (יש חתיכות די קשות בתוך החליטה לכן אי אפשר לדלג על שלב זה)
שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה,מי הורדים, החליטה הכתושה וקליפת הלימון .
מנפים אל תוך הקערה את הקמח ואבקת הסוכר.
מערבלים במהירות בינונית לתערובת פירורית-חולית.
מוסיפים את והחלמון ומערבלים רק עד שמתחילים להווצר גושי בצק (לא לערבל יתר על מידה).
מעבירים את הבצק לנייר אפיה ומעצבים ל"נקניק" ארוך.
מכסים את הנקניק בשולי גליון הנייר ולוחצים משני צדדים מנוגדים בעזרת סכין ארוכה(בזהירות) ולוח חיתוך, כדי להשיג צורת פירמידה.
מסובבים את הבצק (עם הנייר) ודוחסים מעט מצד כל צלע כדי לחדד את הצורה.
מעבירים למקפיא לשעתיים.
מוציאים מהמקפיא ופורסים בסכין חדה לפרוסות בעובי 3 מ"מ.
מסדרים על התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט בתחתית וקצוות.
מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.

הערות:
ניסיתי ללא הצלחה לקבל צבע וורוד בעזרת הוספת סירופ פטל, בסוף יצא צבע אפור-סגלגל :-)
אפשר אולי להוריד קצת מכמות אבקת הסוכר כי זה הרגיש מתוק מדי
לא חייבים לעצב לצורת משולשים אפשר גם עיגולים וגם מרובעים כמובן

 

***********************************************************

 

3. מאפינס עוגת סולת מתובלים
משהו חמוד וטעים. עוגת סולת פשוטה ונהדרת בתוספת קינמון ופירות יבשים שבחרתי להכין בצורת מאפינס. מומלץ בחום ומתאים גם לטו בשבט (הבא כמובן:-)


*מתכון של נעמה רן מתוך המגזין "לאישה"*

הרכיבים(ל-10 יחידות בתבנית שקעים של 12):
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/3 כוס סוכר
1/4+1/8 כוסות סולת(50 גרם)
1/4+1/8 כוסות קמח(50 גרם)
1/2 שקית אבקת אפיה
1 ביצה XL
קורט מלח
1/4 כפית קינמון טחון
1/2 כוס פירות מיובשים לפי הטעם קצוצים+1 כף קמח
אפשרות:1/8 כפית אבקת ג'ינג'ר,1/8 כפית אגוז מוסקט טחון

 

ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את השקעים במנז'טים מנייר.
שמים בקערה את הביצה, השמן, מיץ התפוזים והסוכר וטורפים היטב.
מוסיפים את הסולת והקמח, אבקת האפיה, המלח והתבלינים ומערבבים מעט ככל הניתן רק עד לקבלת עיסה אחידה.
מערבבים את הפירות הקצוצים עם כף הקמח ומסיפים לקערה.
מערבבים רק עד לפיזור אחיד.
מחלקים את העיסה בין השקעים ואופים 15-20 דקות עד שפני המפים מזהיבים מעט וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מוציאים מהתנור, שולפים בזהירות מהתבנית, מצננים ע"ג רשת.
בוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה.

הערות:
לעוגה בגודל 30X20 יש להכפיל את כל הכמויות.
אם מכינים את העוגה לצריכה מידית מצננים מעט ומגישים חמים.

 

************************************************

 

4. אצבעות שוקולד-בריאות
לפני כמה שבועות התחברתי לדנית סלומון בפייסבוק וכך הגעתי לאחד המתכונים מתוך ספר הבראוניז המפורסם שלה. כל פעם שאני מנסה מתכונים בריאים אני מקווה לאיזה נס שבסוף לא כך כך קורה. זה לא שזה לא טעים, אבל את הממתקים שלי אני מעדיפה מושחתים וסותמי עורקים עד הסוף! בכל זאת המתכון פשוט והתוצאה נהדרת במיוחד למי שרגיל לטעמים אלטרנטיביים ומחפש משהו מתוק מבלי להרגיש יותר מדי אשם. אני חושבת שזה יכול לשמש אחלה של חטיף אנרגיה. 

 *המתכון המקורי של דנית סלומון נמצא כאן*

הרכיבים (לתבנית 24*24):
1 כוס קמח מלא
2 כפות סובין
1/4 כוס סוכר חום קהה
150 גרם אגוז מלך קלויים וקצוצים בינוני
1/2 כוס שוקלד צ'יפס מריר או שוקולד קצוץ
1/3 כוס דבש
65 גרם חמאה+60 גרם שמן צמחי
60 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

 

ההכנה:
מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
מנפים את הקמח לקערה , מוסיפים את הסובין והסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים לקערה את האגוזים והשוקולד צ'יפס ומערבבים שוב.
שמים בסיר קטן את הדבש, החמאה, השמן והשוקולד המריר וממיסים מעל להבה נמוכה מאוד עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת על החומרים היבשים ומערבבים היטב בעזרת כף.
מעבירים את הבלילה אל התבנית ומיישרים אתפניה לשכבה אחידה.
אופים 20-25 דקות עד שהמאפה מתיצב אך נשאר רך במרכז (לא נוזלי).
מצננים את המאפה חותכים לאצבעות בגודל הרצוי(ראו הערות).

 

הערות:
הכנתי בתבנית 20X27 של טוסטר אובן . חתחתי לשלוש שורות באורך ואז לחטיפים ברוחב של כ-2-2.5 ס"מ. מכיוון שהטעמים מאוד מרוכזים בעיניי זה מספיק.
אני קצת שיניתי את המתכון, לכן ממליצה בטרם ההכנה לעיין במקור
החטיפים די עדינים ופרירים, לכן אני ממיצה לנהוג בהם בזהירות
שוב, לדעתי זה חטיף אנרגיה נהדר לרגעי מצוקה:-)

 

 

בהצלחה, בתיאבון והעיקר הבריאות!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת