00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

קרפצ`יו

קרפצ`יו


"מותק, אל תשכח מלפפונים חמוצים במלח"
"תכתבי ברשימה, אל תשגעי אותי עכשיו עם תוספות כל  שנייה ורבע.  תכתבי ובדיוק מה שתכתבי אני אקנה, מה שלא ברשימה אני לא קונה ושלא תפנטזי שאני אח"כ יוצא להשלמות"
"תירגע, מה קרה ? כולה ביקשתי מלפפונים במלח, מה עקץ אותך שאתה עליי עכשיו ז'וז'ו האריה"?
"איזה ז'וז'ו? אני מכיר אותך, כל פעם אותו סיפור, אני אומר לך לעשות יחד איתי רשימה, אבל את במחשב שלך, בטלפונים שלך,  עם החברים הבלתי נגמרים שאם את לא עונה להם בפלאפון הם מתקשרים הביתה ואם את לא עונה בבית הם מתקשרים אליי.  א ל י י   !"
"נו, ומה רע בזה? הם נחושים"
"נחושים אחותך הצולעת"
"איזה מהן? אלכס, סילבי או שרון"?
"על מה את מדברת עכשיו"?
"לאיזו אחות התכוונת"?
"אני לא מבין"
"אמרת צולעת, נכון? אז מי מאחיותיי המושלמות צולעת ולא ידעתי ? נדמה לי שהיחידה שאי פעם צלעה זו אני"
"כן, נכון מאוד, כשאני הכרתי אותך את צלעת. את מבינה? צולעת לקחתי אותך. צולעת".
"יא סתום, הייתי עם הגבס ברגל אז  מה רצית  שלא אצלע"?
"מותק, עובדתית צלעת"
"נו, ו...  היום אני צולעת"?
"לא, את לא, אבל את מחרפנת לי את השכל"
"נו, זה תמיד, מה בדיוק חדש"?
"אין חדש, אני רק רוצה שתעשי איתי את הרשימה"
"אבל ממילא אתה מוריד לי 98% ממה שאני רושמת"
"נכון, כי את רושמת  שטויות"
"מה שטויות? מה שטויות ???השוקולד פרה שלי שטויות"?
"כן, כשאת רושמת לי חמישה  מארזים של שוקולד פרה כשבכל מארז יש חמש או שש חבילות זה שטויות"
"למה שטויות? אני אוכלת את זה"
"בוודאי, ואז אין לך מקום באין-קיבה שלך לאוכל אמיתי ומזין ואת סתם משמינה ובוכה ששמנת"
"עצור!  אתה קראת לי דאבה" ?????
"לא, אני אמרתי ואני חוזר ואומר שאת אוכלת שטויות וזה לא משאיר לך מקום לאוכל מזין ובנוסף את משמינה ובוכה על זה"
"עצור!"
"כבר עצרתי קודם, מה עוד פעם"?
"כן, עוד פעם, והפעם בחריקת בלמים. מה זאת אומרת שאני משמינה"?
"בייבי שלי- בואי נבהיר לפני הכול דבר אחד – אני אוהב אותך כמו שאת, גם כשהיית 41 ק"ג ונראית כמו דג סול לפני הטיגון , וגם כשהיית מנופחת מהסטרואידים ונראית כמו הילד הזה מהסרט :"מותק הילד התנפח" או משהו כזה, לי זה לא משנה, את תמיד יפה וסקסית בעיניי, כמובן  עד שאת פותחת את הפה"
"פיפ-פיפ-פיפפפפפפ !  עצור!!!  מה זאת אומרת עד שאני פותחת את הפה???"
"נסיכה, אני מבין שאת מתאמנת לקראת הבחירות הקרובות לכנסת, אה? את זוממת על תפקיד שרת התחבורה?"
"מה קשור ???  עוד פעם הסנפת סנט מוריץ"?
"הנה את רואה? לזה בדיוק אני מתכוון, הפה הזה שלך..."
"טוב, שנייה, איבדתי ריכוז  , על מה אנחנו בדיוק מדברים עכשיו"? 
"זהו, שבתכלס אנחנו מדברים על רשימת הקניות, אבל כהרגלך הגעת ללפלנד"
"נו, ומה הבעיה עם רשימת הקניות"?
"אין בעיה, אני רק מודיע לך שאני לא יוצא להשלמות אחרי שאני חוזר מהקניות"
"מ'זתומרת לא יוצא? ואם אצטרך עוד דברים"?
"אז זהו, שעכשיו! עכשיו תתכנני את הבישולים שלך ובלי יוצא מהכלל ובלי "אויש שכחתי" ו"אופס לא ראיתי שאין", את הכל עכשיו על הנייר"
"אוף, טוב, קרצייה, אבל רגע, מורני בוואטס אפ, אני רק מסיימת איתה ובאה"
"שבת נכנסת גיברת, תני גז"
"יאללה פ'סדר, פ-'ס- ד-ר !!!! "
"נוווו..... בואי כבר, השבת !!!!!"
"טוב, אני לא צריכה כלום, תביא לי רק דג טרי".
"מה 'לא צריכה כלום'? אפילו לא קמת מהספה לבדוק מה יש אז איך הגעת ל'לא צריכה כלום' ? אה  וחוץ מזה מאיפה אני בדיוק אביא לך עכשיו דג טרי"?
"אנאעארף מאיפה?  סע לכינרת, או אם בא לך להיות ממש מאותגר אז ים המלח גם הולך, או שלא"
"יכולתי להביא לך מיליון דגים מהכינרת אם לא היית מבטלת את קניית הבית בכרכום"
"עוד פעם הבית בכרכום? אתה לא תסלח לי על זה, אה?  אני כולה רוצה דג טרי לעשות קרפצ'יו  ואתה מדבר איתי על חוזה הבית שביטלתי לפני 19 שנה. תשחרר את זה כבר, היה, נגמר !"
"אבל היום הבית הזה היה שווה מיליונים, ועוד קיבלנו את השטח הכי טוב  ועם הנוף הכי מדהים ועוד  הכי קרוב לנחל, כי שיגעת את הקבלן"
"נחל לא נחל, אין לך עכשיו את הבית ואם תמשיך להתבכיין על מה שהיה אמור להיות לך אתה בוואן וויי טיקט למחלקה הקרדיולוגית בעין כרם או לחילופין למחלקה הסגורה שבבניין הסמוך ,אז  חאלאס,  תתקדם, זה מת השטח הזה. מת! ועכשיו תביא לי דג טרי לקרפצ'יו"
"איכס, יא מגעילה, את אוכלת דגים חיים"?
"עדיף מאשר לאכול  אותך חי, יאללה, תביא דג ודי"
"טוב, אסע לכפר רות, אבל צ'חררי אותי, אני רוצה לצאת"   
"טואוב, נו , יאללה קישטא!! "

זה היה  בשישי שעבר. הוא הגיע מאוחר ולא בדיוק מצא דגים טריים . אי לכך נשארתי עם קרייבינג מוטרף לקרפצ'יו  ואתמול כבר דאגתי לכך בעצמי והיום כבר יש קרפצ'יו שנטרף עם קרוסטיני שהכנתי מפוקאצ'ה. 
זהו.

ועכשיו היידה למתכון :


קרפצ'יו דג :

חומרים:

100  גרם פילה דג ים, נקי מעור ומעצמות (מוסר, לוקוס, פרידה)

מיץ מ-1/2 לימון + הבקבוקים שבתוכו

1.5 כפות  שמן זית

1 פלפלון צ'ילי אדום טרי פרוס באלכסון

מלח אטלנטי גס , פלפל שחור גרוס טרי,

1/2 פלפלון צ'ילי אדום

עלי מיקרו או בייבי או נבטים מיוחדים לעיטור 

אופן ההכנה :

מפלטים את הדג. 
פורסים באלכסון   פרוסות דקיקות  לאורכו של הדג בעזרת סכין חדה ומעט רטובה את נתח הדג לפרוסות דקיקות ככל האפשר.
מניחים ומסדרים את פרוסות הדג בצפיפות על צלחת, כך שפרוסה נוגעת בפרוסה.
זורים גרגירי מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס.
חוצים לימון לשניים ומטפטפים את המיץ מעל לפרוסות. בעזרת מזלג מחלצים מעט בקבוקוני לימון ומפזרים מעל.
יוצקים בטפטוף עדין את שמן הזית.  פורסים באלכסון את פלפון הצ'ילי ומניחים מעל .
לסיום מעטרים בעלי מיקרו, או בייבי או נבטים (יש נבטים מאוד מיוחדים כגון נבטי אפונה, צנונית וכדומה שטעמם עדין וטעים).



אגב , ניתן להכין קרפצ'יו גם בשיטת ה"שניצל" - שיטה זו מתאימה יותר להכנה ביתית מכיוון שאינה מצריכה מכשור מיוחד. חותכים את נתח הדג לפיסות קטנות  ומסדרים על יריעת ניילון כשהן צמודות זו לזו. מכסים את הדג ביריעת ניילון נוספת ומשטחים בעדינות בעזרת צדו החלק של פטיש שניצלים, עד שהוא נהיה דק.

בנוגע לתיבול -  מומלץ להכין את מנת הקרפצ'יו בסמוך למועד ההגשה כדי שהדג לא ייכבש יתר על המידה ויישאר רענן.

להלן סרטון שמסביר איך עושים קרפאצ'יו בשיטת השניצל שקלה לדעתי יותר מהפריסה (זה במקרה שאין לכם סכין חדה ואתם פחות מיומנים) :


עכשיו אני הולכת להמשיך את בישולי השבת.
מי בא לקובה?

יאללה, שמרו על עצמכם, שתהיה  לכם שבת שלום וגשם של זהב.

אריאלה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת