00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פשוטים ומנצחים!

עוגת דובדבנים בקרם שמנת

תודה ענקית לבתיה דורון על המתכון המעולה !

 

מצרכים:

תבנית פאי 24 ס"מ

צנצנת דובדבנים משומרים ומגולענים.

 

לבצק:

240 גרם קמח לבן (2 כוסות פלסטיק)

160 גרם חמאה קרה

80 גרם סוכר (חצי כוס)

כפית תמצית וניל

ביצה

 

הכנה:

להכניס את כל מרכבי הבצק לקערה וללוש עד לקבלת בצק רך.

לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה

בנתיים מכינים את הדובדבנים..

מסננים את הדובדבנים ושומרים את הנוזלים.

שמים את הדובדבנים בסיר קטן ומפזרים מעל 3 כפות סוכר

מבשלים עד שהסוכר נמס.

 

מוסיפים 2 כפות קורנפלור לנוזלים ששמרנו מערבבים היטב ושופכים מעל הדובדבנים.

מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומקבל צבע אדום יין. מכבים את האש ומניכים להתקרר.

 

מוציאים את הבצק למשטח מקומח, ומשטחים בעדינות עם מערוך.

מניכים בתבנית פאי.

מניכים מעל הבצק, נייר אפייה ומפזרים מעליו גרגירי חומוס.

אופים כרבע שעה עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומקררים.

 

מכינים את הקרם:

1 שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

אינסטנט פודינג וניל

2 כפות סוכר

שמים את הכל בקערה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

מוסיפים 500 גרם גבינה לבנה 5% ומערבבים.

 

משטחים על העוגה ומיישרים.

מוסיפים את הדובדבנים ומכניסים למקרר לכמה שעות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lironi kuki אלא אם צויין אחרת