33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

לארוחת שישי אני אכין שוב  פאי רועים.

הבנות מבקשות אותו מאז הפעם האחרונה שהכנתי, אז הנה לנו מנה אחת שמכילה בתוכה הכל.

הכנתי גם :

 

חומוס גרגירים עם כמון ופפריקה

250 גר' חומוס יבש

כמון

פפריקה,שמן זית

מלח

להשרות ללילה חומוס (אפשר גם להנביט אח''כ במשל כמה ימים). לבשל על אש גבוהה עד רתיחה (להוציא קצף), ואז על אש בינונית כשעתיים עד שזה מוכן.

לתבל עם כל התבלינים ולהגיש כשזה חם.

 

 

 

 

סלט מטבוחה

1 ק''ג עגבניות בשלות

3 פלפלים ירוקים-אדומים-צהובים

ראש שום ירוק קצוץ דק(בלי עלים)

1/4 כוס שמן זית

1 כפית סוכר

1 כפית פפריקה אדומה

1 כפית טבסקו

מלח

לחתוך X על כל עגבניה ולשים במים רותחים ל-10 דק' כדי שיהיה ניתן לקלף בקלות. לחתוך את העגבניות לקוביות ולהכניס לסיר. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה עד שכל הנוזלים מתאדים. להוסיך את הפלפלים והתבלינים ולהמשיך לבשל על אש קטנה. בסוף להוסיף את השמן ולהמשיך לבשל עד למרקם כמו ריבה (לי לקח בערך שעתיים).

 

סלט אבוקדו

3 אבוקדו רכים

3 ביצים אורגניות

לרוטב: 1 כף מיונז, 1/2 כפית חרדל, מיץ מלימון קטן, מלח ופלפל לבן.

להכין ביצים קשות (להרתיח ואז 30 דק' על אש קטנה), לקלף. את החלמונים למעוך עם מזלג ולהוסיף להם את כל מרכיבי הרוטב.

לחתוך לקוביות את האבוקדו ואת החלבונים, ולמזוג מעל את הרוטב, לערבב היטב.

ניתן לשמור במקרר כמה ימים ואם לא רוצים שישחיר אז לכסות את הקערה גם עם ניילון נצמד לפני שמכסים עם המכסה.

 

 

סלט שומר

2 חתיכות שומר (ראשים)

שמן זית

זעתר

מלח גס

מיץ מלימון שלם

לקטום את הראשים של השומר ולפרוס לאורך. לפרוס לרצועות ולתבל.

 

 

 

 

 

ולקינוח היום- הפריכות שנחטפות!!

 

שבת שלום

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת