00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

רוטב איולי ביתי

 

זה הקור שהקפיץ אותי למטבח, לעמוד ליד התנור לדגים הנאפים בתנור הממלאים את הבית בניחוח נפלא. 

הרוטב שמבחינתי מלווה כמעט כל מנה וארוחה אזל מהמדף שבמקרר והוחלט על הכנה ביתית.
 

211

 


רוטב איולי

4 שיני שום קצוצות
1 כפית מלח 
2 חלמונים
1 כוס שמן זית
2 כפות מים
2 כפות מיץ לימון
2 כפיות חרדל גרגרים  - למי שאוהב


לערבב במעבד מזון שום, מלח וחלמונים עד לקבלת תערובת אחידה.


לאט להוסיף שמן וליצור מיונז סמיך. לטעום  ולהוסיף טעמים לפי הצורך.

מעבירים לקערהמוסיפים מים, מיץ לימון וחרדל. לכסות את פני השטח בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש.  


מאחר ואין פה חומרים משמרים אין להחזיק מעבר למספר ימים. אפשר כמובן לעשות מחצית הכמות.

 

 

אלינוער


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

39 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת