00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת ביסקוויטים נוסטלגית - להכנה בשיתוף הילדים

 

אתמול במפגש של "קפה בוקר שישי" עם חברתי חיה אילונה דר, פגשתי גם את אימה המקסימה נחמה. ותוך כדי פטפוט על הא ודא, שיתפה אותי נחמה במתכון עוגת הביסקוויטים שלה. וזאת בעל-פה מהזיכרון ותאמינו לי היא לא פיספסה שום דבר, כמויות מדוייקות דרכי הכנה וכמובן דרכים לקישוט. מאוד התרגשתי מהשיתוף, תאמינו לי לא כולם משתפים בכל כך הרבה אהבה ורצון. ועל כך מגיע לה תודה רבה

לאחר שחזרתי הביתה חשבתי שוב על השיתוף ועל הזיכרונות אותן מעלה לי העוגה הנוסטלגית הזו מבית אמי היקרה. איך עמדתי לידה במטבח כאשר היתה מכינה את העוגה ועוזרת לה בהרטבת הביסקוויטים בקערת החלב, וכיצד הרגשתי שותפה גאה, כאשר העוגה היתה מוגשת בצלחות אישיות לאורחים !!!  אוי אמא כמה שאני מתגעגעת....

את העוגה הזו, כפי שציינתי רצוי להכין בשיתוף הילדים, ולצבור זיכרונות יפים מעשייה של ביחד ולהנות מעוגה טעימה בסיום. 

אם אתם אינכם נמנים על אוהבי הגבינה תוכלו להכין את המתכון הנוסף שלי לעוגת ביסקוויטים בשני צבעים, שהיא ללא גבינה.


 

 

המצרכים:

 

750 גר` גבינה לבנה 5%

2 חב` אינסטנט פודינג וניל

1 חב` (250 מל`) שמנת מתוקה

1 שקית סוכר וניל / או 2 כפיות תמצית וניל

1 חב` ביסקוויטים מסוג פטיבר 


1/2 כוס חלב להרטבת הביסקוויטים

1/2 חבילת שוקולד מגורר לקישוט

 

ההכנה:

 

  1. בקערה גדולה מערבבים היטב את הגבינה, אינסטנט פודינג הוניל, תמצית הוניל, והשמנת המתוקה.

  2. שופכים את החלב לקערה קטנה, טובלים את העוגיות ומסדרים בתחתית תבנית פיירקס או קרמיקה בגודל בינוני.

  3. שופכים מעל 1/3 מתערובת הגבינה ומשטחים יפה. - חוזרים על השלב הזה שלוש פעמים!

  4. בסיום משטחים יפה את שכבת הגבינה ומעל מגרדים את השוקולד לקישוט. (אפשר גם להוסיף שוקולד מגורד מעל כל שכבת גבינה בתוך העוגה)

 

 

 

זהו זה זו כל התורה, עכשיו קיראו לילדים למטבח והכינו יחד !!!!!!!!

 

 

 

שיהיה לכם בתאבון ונתראה במתכון הבא!

 


אם אהבתם, אולי תאהבו גם 

 טארט שוקולד תפוז      טארט פירות טריים  

  עוגיות ריבה        עוגת קוקוס ופודינג שוקולד


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת