00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

עוגת תפוזים

12/03/2012

עוגת תפוזים

 

 

 

עוגת תפוזים עסיסית

זה הזמן לנצל את סוף עונת התפוזים

הפעם  יצאו מתוקים אבל לא פעם "נפלתי" בחמוצים.

ריח משגע של העוגה התפשט בכל הבית.

 

תבנית מס` 26  משומנת גם בדפנות .כוס מידה סטנדרטית.

חומרים:

2 כוסות קמח תופח

1 1/2 סוכר (חצי  כוס ישמש להקצפה)

5 ביצים מופרדות

1/2 כפית תמצית הדרים או מי זהר

גרידה מתפוז אחד גדול

3/4 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי

 

לסירופ:

1/4 כוס מיץ תפוזים)רצוי מתוקים)

1 כף סוכר או יותר-לפי הטעם

1/4 כפית תמצית הדרים/מי זהר

להרתיח הכול.

הכנת העוגה:

לערבב  היטב את הקמח,הקליפת התפוז ,השמן המיץ  ,חלמונים,תמצית ההדרים,1 כוס סוכר.

מקציפים את החלבונים ומוסיפים את חצי כוס הסוכר בהדרגה.

מקציפים לקצף קשה.

מוסיפים את הקצף לתערובת העוגה בשלושה פעמים כל פעם לקחת חלק מהקצף ולערבבו לתוך תערובת העוגה.

לצקת לתבנית משומנת גם בדפנות ולאפות  כ40 דקות(תלוי בתנור שלכם) עד שקיסם  שננעץ בעוגה יוצא יבש.

לאחר שהעוגה התקררה.

להרתיח את חומרי הסירופ

לחורר את העוגה מעט בקיסם ולצקת בכפית על העוגה את הסירופ.

אפשר לפזר אבקת סוכר.

 

בהצלחה ושבוע טוב.

המלצה על ספר מעולה:

"עיניים ירוקות"-http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1936678

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

54 תגובות

תגיות
תגובות אחרונות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת