88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

סהרוני פרג - מתאים לפורים ולכל השנה

לאוהבי הפרג - סהרונים ממולאים פרג - המתכון חלבי

קצת תמונות על תהליך ההכנה ולאחר מכן המתכון

מצרכים:

  1. 3/4 כוס מיץ תפוזים 
  2. 1 גביע אשל
  3. 2 חלמונים
  4. 25 גרם שמרים
  5. 1 כוס סוכר (חצי כוס לבצק וחצי כוס למילוי)
  6. 4 כוסות קמח מנופה
  7. 1 חלמון מעורב במעט שמן להברשה

מצרכים למילוי הפרג:

  1. 30 גרם חמאה
  2. 1 כוס מים
  3. 250 גרם פרג טחון וטרי
  4. 1/2 כוס פירורי ביסקוויטים או עוגיות

אופן הכנה:

  1. להכניס לקערת המיקסר את המיץ, אשל, חלמונים וחצי כוס סוכר ולערבל עם הוו לישה.
  2. להוסיף שמרים ואת הקמח בשתיים שלוש פעמים
  3. להמשיך לערבל עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה אם יבש, תוסיפו מעט מיץ
  4. לכסות את הבצק ולתת לנוח לפחות שעה

בינתיים להכין את מילוי הפרג:

  1. להכניס לסיר מתאים: מים וסוכר, להרתיח ולבשל 10 דקות
  2. להוסיף: חמאה, פרג ואת פירורי הביסקוויטים/עוגיות
  3. לערבב ולבשל 10 דקות עד שהתערובת מסמיכה, להוריד מהאש ולקרר
  4. אם המילוי לא מספיק מתוק לכם, תוסיפו סוכר.

הכנת העוגיות:

  1. לחמם את התנור ל-180 מעלות.
  2. לחלק את הבצק לחתיכות במשקל 25 גרם, כדאי לשקול, כדי שיצאו פחות או יותר, באותו גודל. יוצאים בערך 50 עוגיות
  3. להניח על משטח מקומח מעט ולכסות במגבת
  4. לקחת חתיכת בצק, לרדד, למלא, לגלגל כמו רולדה, לסגור לצורת ירח
  5. להכין בצורה כזו את כל העוגיות, להניח בתבנית, למרוח ביצה
  6. לאפות בערך עשרים דקות עד חצי שעה עד לקבלת צבע זהוב
  7. לפזר אבקת סוכר
  8. לשמור בקופסא סגורה

המתכון פורסם גם באתר: http://foodsdictionary.nana10.co.il/Recipes/2301

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת