11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגת קצף קצפת


זוכרים את העוגה המדהימה הזו של חנה שאולוב? שכבת בצק פריך, המון קצפת טעימה, שכבת מרנג למעלה וקצת סירופ שוקולד?
אני בתור ילדה מאוד אהבתי את העוגה הזו, שמשום מה נעלמה קצת מהנוף והחלטתי להכין אותה לכבוד חגיגת יום הולדת מאוד מיוחדת עם שדרוג משלי.
במקום שבסוף העוגה תתנוסס דסקית המרנג וסירוף השוקולד, הכנסתי אותם כששכבה נוספת בעוגה וסיימתי את העוגה דווקא עם שכבת קצפת נוספת ופצפוצי שוקולד. (העוגה יוצאת מתוקה בטירוף-למכורים בלבד!!!)

אני חושבת שהתוצר הסופי שלי יותר קל לתיקונים ושיפורים מאשר המקור מכיוון שאם נהרסת קצת שכבת המרנג או סירופ השוקולד נמרח ולא מסתדר, הקצפת האחרונה מסתירה את הכל וגם מוסיפה אלמנט חגיגי נוסף לעוגה! (אץם לא חייבים להסכים איתי ויכולים להפסיק שלב אחד לפני).
בכל המתכונים שמצאתי לעוגה הזו הכינו אותה בתבנית מלבנית, אני השתמשתי בתבנית עגולה-הכמויות של המרנג במתכון גדולות ולאחר שמזלפים את הדיסקית לעוגה אפשר להכין נשיקות מהמרנג שנותר.

מרכיבים: (לתבנית עגולה בגודל 26)
לקצף:
4 חלבונים
כפית מיץ לימון
כפית תמצית וניל
1 ושליש כוסות סוכר
לבצק-תחתית העוגה:
200 גרם חמאה רכה
4 חלמונים
4 כפות גדושות סוכר
2 כוסות קמח (אני השתמשתי בקמח שטיבל רגיל)
לקצפת:
4 קרטונים שמנת מתוקה. (ניתן להשתמש רק ב-3 במידה ומדלגים על השלב האחרון).
4.5 כפות סוכר
לציפוי:
סירופ שוקולד
פצפוצי שוקולד (אני השתמשתי בפצפוצים המיוחדים של גליתא-זרעים של שוקולד http://www.galita.co.il/index.php?page=shop.product_details&flypage=set.tpl&product_id=130&category_id=22&option=com_virtuemart&Itemid=63
אופן ההכנה-
-בעוגה זו צריכים לאפות את התחתית בנפרד ואת הקצף מחלבונים בנפרד, לכן צריכים 2 תבניות באותו גודל. אם אין ,צריך לאפות קודם את קצף החלבונים ובאותה תבנית לאפות את התחתית .
-מתחילים עם הקצף:מדליקים תנור על 120 מעלות, מקציפים את החלבונים במהירות בינונית גבוהה, מוסיפים את כפית הלימון.
-מוסיפים את הסוכר, כף אחר כף ואת תמצית הוניל.
-לאחר שהקצף יציב אך לא נוקשה מדי מזלפים בתוך התבנית על נייר פרגמנט, הכנסתי את תחתית התבנית מתחת לנייר על מנת שאדע את הגודל הרצוי.

-להכניס לתנור בחום של 120 מעלות כ- שעה וחצי.
-להוציא מהתנור להרים את נייר הפרגמנט , להפוך בזהירות על נייר נוסף ולקלף בזהירות את הנייר מהקצף (אם נשבר מעט מהפינות לא נורא, לא לשכוח שהשכבה האחרונה של העוגה היא הקצפת).

-עוברים להכנת תחתית הבצק: מעבירים את התנור ל-190 מעלות,מערבבים במקסר עם וו גיטרה את החמאה, החלמונים והסוכר, לאחר שמתקבלת תערובת תפוחה ומוסיפים את הקמח בבת אחת ומפסיקים לערבב ברגע שנוצר בצק אחיד-מאחר ומדובר בבצק פריף מומלץ לא להתעסק איתו יותר מדי, וברגע שהבצק מתחיל להתאחד מפסיקים את פעיולת המיקסר.
-משטחים את הבצק בתבנית ואופים בחום של 190- מעלות את הבצק ולאפות בחום 15-20 דקות או עד קבלת צבע זהוב בהיר.
-מצננים את תחתית הבצק-אני אוהבת לפורר את הבצק לפירורים בשביל לוודא שלאחר הקירור העוגה תחתך בקלות והבצק לא יצא קשה מדי).

-עוברים להכנת הקצפת-מקציפים 3 קרטונים של שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר לקצפת יציבה ומורחים על תחתית הבצק לאחר שהיא התקררה.
מכינים עוד קצפת משמנת מתוקה וכף וחצי סוכר ושומרים להמשך.
-מעל שכבת הקצפת מניחים את שכבת הקצף האפוי-במידה ושכבת הקצף גדולה מדי מקוטר העיגול (כפי שקרה אצלי-ניתן לראות זאת בחלק התחתון ובחלק השמאלי של העוגה) ניתן לשבור את המרנג ולמלא יאת החורים החסרים, במידה ושכבת הקצף האפוי קטנה מדי מקוטר העיגול ונארו לנו קצת חלקים ריקים-הסירו דאגה מליבכם מכיוון שכבר אמרנו שאת הכל תקשט שכבת קצפת נוספת שתסתיר את כל הפגמים שאנו לא רוצים להראות....

-מעל הקצף נקשט עם סירופ שוקולד מבקבוק צורה מעגלית או צורת קשקוש ונפזר פצפוצי שוקולד. (לכל מי שרוצה לחסוך בקצפת נוספת או שמרוצה מהתוצאה הנוכחית יכול להפסיק כאן).

-למחמירים מביננו- מעל השכבה הזו נמרח את שכבת הקצפת הנוספת (הקצפת קרטון שמנת המתוקה שנותר עם כף וחצי סוכר) ונפזר את פצפוצי השוקולד.



יש לשמור את העוגה בקירור...(לא בטוחה לגבי הימים-אך אני מניחה שלא יותר מ-3-4 ימים)
ב-ה-צ-ל-ח-ה!!!
עדכנו אותי איך יצא!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת