2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

קובה דלעת...

בכל ערב שישי לפני שמתחיל הסרט בערבית אימי ז``ל היתה מעמידה את סיר המרק על

הגז ,באמצע הסרט היא היתה מכניסה את כדורי הקובה שהכינה יום לפני למרק המבעבע,וככה

בתום הסרט היינו מתיישבים מול השולחן עם צלחת קובה חמה וטעימה ,זכרונות ילדות.היום אני

מכינה קובה פעם בשבוע לנכדתי וביתי שאוהבות מאוד ,

  קובה דלעת /אתי כק


החומרים למעטפת:


 21/2 כוסות סולת


1 כוס מים


1 כפית מלח


החומרים למילוי:

 

 1/2 קילו  בשר בקר טחון


1 בצל גדול, מגורד וסחוט היטב


כמה עלים כרפס קצוצים דק


1/4 כפית מלח


1/2 כפית בהרט לקובה


1/2 כפית פלפל שחור, טחון

1 כף שטוחה אבקת מרק עוף


החומרים למרק:


1 בצל, קצוץ


1 כפית גדושה מלח


1כפית בהרט לקובה


1 כפית פלפל שחור

 

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף


 5 כוסות מים


3-2 ענפי כרפס עלים


דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות


מיץ מלימון

 

3 כפות רסק עגבניות /קופסא וחצי קטנה

 

3 שיני שום


אופן הכנת הקובה:


מערבבים היטב סולת, מים ומלח ומשהים 15 דקות. לשים שוב, מחלקים ל-25-20 כדורים

ומניחים על מגש .

מערבבים את כל חומרי המילוי בידיים רטובות מעט נוטלים כדור בצק ופותחים אותו לקערית דקה


(מקפידים שלא תהיה דקה מדי, כדי שלא תתפרק בבישול)

דוחסים לתוך הקערית כף מילוי וסוגרים בחזרה לכדור. מגלגלים בין הידיים ומהדקים לכדור חלק.

מניחים בחזרה על המגש המשומן.


אופן הכנת המרק:


מטגנים את הבצל בסיר גדול ומוסיפים  תבלינים. מבשלים יחד 5 דקות.


מוסיפים מים ,כרפס, ושום ומביאים לרתיחה. מוסיפים דלעת.ורסק עגבניות


כשהמרק רותח בשנית מוסיפים בזה אחר זה באיטיות את כדורי הקובה. מוסיפים את מיץ

הלימון,


כשכל הקובה בפנים מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות. 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת