00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

סביצ`ה דג דניס על מצע מרמלדת מנטה בעיטור אנדיב וקונפי עגבנייה

סביצ`ה דג דניס על מצע מרמלדת מנטה בעיטור אנדיב וקו...

אחרי הפוסט הקודם  עם המתכון  (המדהים!!!) של השף מוטי בוחבוט קיבלתי עשרות פניות במייל ובתיבות המסרים עם בקשות לעוד ועוד מתכונים שלו. 
אני מבטיחה להעביר לשף את בקשותיכם המפורטות, ובכל מקרה אל דאגה- כבר יש בקנה  עוד כמה מתכונים מדהימים שתקבלו עד פסח .
נפתח לכם התיאבון, אה?  בצדק. זה בדיוק מה שקרה לי כשהכרתיו לראשונה.  הוא לחלוטין משאיר חשק לעוד ועוד ועוד.
אז המתכון של היום הוא מתכון פשוט להכנה ועם זאת מורכב (תלוי איך אתם מסתכלים על זה). מה שיפה בו זה שאתם לא חייבים להכין את כולו, אלא לקחת ממנו מה שמתאים לכם. הוא מורכב מכמה מתכונים ובטוחני שתשכילו לקחת מה שנכון ומתאים וטעים לכם. 
אני כמובן לוקחת הכל as is ... (לא יכולה שלא).

ועכשיו בבקשה, הנה המתכון :


 

סביצ'ה דג דניס על מצע מרמלדת מנטה בעיטור אנדיב וקונפי עגבנייה

 

ממטבחו של השף מוטי בוחבוט

שף ראשי מלון ענבל ירושלים

חומרים לסביצ'ה:

  • 500 גר' פילה דג דניס חתוך לקוביות

  • 1 כף עירית קצוצה

  • 1 כף כוסברה

  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ דק

  • 2 כפות גמבה קצוצה דק

  • 1 כפית צלפים קצוצים דק

  • 2 יח' בצל ירוק קצוץ דק

  • 1 כף גינג'ר קצוץ

  • מיץ מלימון 1

  • שמן זית

  • מלח ופלפל שחור

  • 4 פלחי לימון כבוש ללא פפריקה

  • 5 יח' צלפים שלמים.

  • 1 יח' עגבניה חתוכה ל – 6 ללא קליפה וללא גרעינים, מבושלת במי סוכר כ – 5 דקות.

  • 5 יח' עלי אנדיב (עולש) שלמים לקישוט.

החומרים למרמלדת נענע:

  • 5 גבעולי נענע טרייה מנוקה לעלים בלבד.

  • 1 ליטר מים

  • 100 גר' סוכר

  • 30 גר' אגר אגר (אבקה שמופקת מאצות שבמגע עם מים מקבלת מרקם ג'לטיני)

  • גרידת לימון ומיץ מ – לימון אחד

להכנה המרמלאדה:

  • נענע + מים לטחון יחדיו במעבד מזון לטחינה דקה במיוחד, להעביר לסיר בישול , להוסיף סוכר ולהרתיח , להוסיף את האגר אגר לסיר בישול ולערבב באופן תמידי כ – 6 דקות רתיחה. להסיר מהאש ,להוסיף פנימה את מיץ הלימון + גרידת לימון לערבב וליצוק לתבנית שטוחה , עובי המרמלדה כ – 1/2 ס'מ.

  • לצנן בטמפ' החדר כ – שעה .

  • לקרוץ מרובע בעזרת חותכן ולהניחו במרכז צלחת הגשה.

להכנת הסביצ'ה:

  • לערבב את כל מרכיבי הסביצ'ה יחדיו .ליצוק לקורץ מרובע { קטן יותר מהגודל של המרמלאדה } כך שנוצרת לנו קובייה מעל למרמלאדה.

הצעת הגשה

  • על צלחת הגשה להניח קוביית מרמלאדה , להניח מעל קוביית סביצ'ה.

  • להניח על קוביית הסביצ'ה עלה אנדיב להכניס לתוכו פלח עגבנייה ואחד יח' צלפים .

  • ניתן להוסיף מעט רוטב שום שמיר קצוץ ומיונז.

***  אבקת אגר אגר ניתן להשגה בחנויות המתמחות לדוגמא  "סושף "   (החנות האהובה עליי) . הסבר על האבקה כאן

 

תודה לשף מוטי בוחבוט על עוד מתכון מנצח.
בטוחני ששולחנות החג של כולנו ייראו מדהימים בזכותו.
תודה לכם על שהייתם איתי כאן.
נתראה במתכון הבא לפסח.


אריאלה


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת