33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

היום מתעכבים קצת... שבוע מעייף....:)

תבשיל חיטה

2 כוסות חיטה מלאה מושרית ללילה ומונבטת יומיים (יוצאים נבטים יפים!)

1 בצל גדול מגורד

1 כפית שום כתוש גדושה

2+1/2 כוסות מים

1/2 כפית כרכום

1 כפית פפריקה

מלח ופלפל

לסנן את החיטה מנוזלים ולשטוף היטב. לטגן בשמן זית בצל+שום. להוסיף את החיטה, המים והתבלינים. להרתיח, ולבשל על אש קטנה שעה וחצי אפילו שעתיים. אחרי שכל המים נספגים והחיטה רכה, לסגור את האש ולהשאיר את המכסה סגור לפחות 20 דק'.

 

 

למנה בשרית נאכל עוף בתנור

 

גם פלפלים אדומים וצהובים ממולאים באורז :

12 פלפלים חתוכים בקצה העליון (לשמור את הקצה) ומרוקנים מתוכן

1+1/2 כוסות אורז שטוף

1 בצל קצוץ

1 קובית פסטו-שום

1 גזר גדול מגורד

1 כף רסק עגבניות

250 גר' עגבניות מרוסקות

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט

מלח ופלפל

לטגן בכמות נדיבה של שמן זית בצל ושום. להוסיף אורז+עגבניות+תבלינים ולבשל כרבע שעה (אפשר להוסיף 1/2 כוס מים אם צריך כדי שלא יחרך האורז). למלא את הפלפלים (לא לדחוס) ולסדר בתבנית משומנת בשמן זית. לשפוך סביב הפלפלים חצי כוס מים רותחים, לכסות את התבנית ולאפות חצי שעה בחום של 200 מעלות. לפתוח מכסה ולהשחים לעוד 30-40 דק'.

לפני :

      

 אחרי :

                         

 

לקינוח עוגת שמרים במילוי קקאו-חלבה-אגוזי מלך שאפיתי בתוך תבנית קוגלהוף :

כיף כשכל הבית ריחות!;)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת