44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

HAMANTASHEN (פורים) אזני המן

HAMANTASHEN (פורים) אזני המן

 

HAMANTASHEN (פורים) אזני המן


המתכון של גב' ודלר (1972) ארה"ב

החומרים:

קערה
נייר אפיה
תבנית אפיה
פלסטיק נצמד

4 ביצים
1 כוס שמן
11/4 כוס סוכר
2 כפיות קליפת לימון מגורדת
1 לימון
3 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
5 כוסות קמח מנופה
3 כוסות משמש, שזיפים קצוצים דק או  פרג או אגוזים

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים. מוסיפים שמן, סוכר, מיץ לימון, קליפת לימון, אבקת אפייה ומלח. בהדרגה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לקבלת עיסה חלקה.

מכניסים למקרר למשך הלילה או למשך 3 עד 4 שעות. עטוף בפלסטיק נצמד.

את הבצק מרדדים ל-עובי 1/2ס"מ על משטח מקומח.
חותכים את הבצק ל - עיגולים בגודל 5X5 או 7X7 .
שמים במרכז כל עיגול כף של שזיפים, משמש או  פרג אגוזים
או אחר.

מרדדים את הבצק

תופסים  את הקצוות ויוצרים משולש כאשר החלק עם המילוי נשאר בחוץ.

 

עם המילוי

 

אופים בחום של 200  מעלות  כ- 20-25 דקות עד שמזהיב.

אפשר למרוח את הבצק עם תערובת מים ביצה ולפזר מעל מעט סוכר לפני האפייה.

הערות:

להשתמש בנייר אפייה אם אפשר, קל לנקות.
אפשר להשתמש בריבה רגילה או ריבת משמש או ממרח שוקולד.

אפשר להשתמש במקום בריבת משמש בריבת פטל, שזיפים פרג או אחר.

אחרי שהכל מוכן אפשר לפזר אבקת סוכר מלמעלה.

בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת