66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

עוף חמוץ מתוק

בלילות האחרונים שנתי נודדת. אני רגילה במצבים כגון אלה, והדרך שלי להתמודד עם זה הוא בבהייה מול ערוץ האוכל. סוג כזה של מזוכיזם...באותה שעת לילה מאוחרת שודרה תכנית יפה בהנחיית ביל השף האוסטרלי החביב עד מאד והבלונדיני. הוא הראה שם איך הוא מכין עוף חמוץ מתוק, כמו במסעדות הסיניות. יצאה לו מנה כל כך יפה! במהלך הלילה שיננתי לעצמי בראש את המתכון.

בבוקר כתבתי אותו מיד אצלי במחברת.

ובצהריים כבר הכנתי אותו ויצא ממש...סיני. 

שנתחיל?

מחממים את התנור לחום גבוה- 250 מעלות.

מתבלים את הקמח במלח ובבהרט.

טובלים את העוף בקמח המתובל

מטגנים את העוף בשמן חם עד להזהבה

מניחים את העוף בתבנית אפייה ואופים בתנור החם במשך כ- 10 דקות.

בזמן הזה מכינים את הרוטב:

קוצצים את הזנגביל

ומוסיפים אותו לסיר שבו חוממו 2 כפות שמן ביחד עם לימון חתוך לשמיניות ו 1/2 כוס סוכר חום.

מוסיפים לסיר גם כוס מרק עוף, 1/4 כוס יין אדום יבש, 6 כפות רוטב סויה ומיץ מלימון אחד ומביאים לרתיחה.

מוהלים בקערית קטנה 2 כפות קורנפלור עם 1/2 כוס מים קרים ומוסיפים לרוטב הרותח. מערבבים עד להסמכה ומורידים מהאש.

מוציאים את העוף מהתנור ופורסים לרצועות.

שופכים מעל את הרוטב הסמיך

מגישים עם אורז לבן.

בתאבון.

ולקיצור ולעניין:

עוף חמוץ מתוק/ עוף בלימון של ביל השף האוסטרלי:

8 פרוסות חזה עוף/ פרגית

כוס קמח לבן

כפית מלח

כפית בהרט

1/2 כוס שמן קנולה

 

לרוטב:

2 כפות שמן קנולה

כף ג'ינג'ר קצוץ

1 לימון חתוך לרבעים

מיץ מלימון אחד

1/2 כוס סוכר חום

1 כוס מרק עוף

6 כפות רוטב סויה

1/4 כוס יין אדום יבש (לא מתוק)

 

2 כפות קורנפלור

1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות)

2. מתבלים את הקמח במלח ובבהרט.

3. מחממים היטב את המחבת ומוסיפים שמן.

4. טובלים את העוף בקמח ומנערים היטב.

5. מטגנים את העוף בשמן החם עד הזהבה.

6. מניחים את העוף בתבנית ומכניסים לתנור החם ל- 10 דקות. בינתיים מכינים את הרוטב:

7. הרוטב: מחממים 2 כפות שמן ומוסיפים את הג'ינג'ר הלימון החתוך והסוכר החום. מערבבים היטב.

8. מוסיפים את כל החומרים הנוספים למעט הקורנפלור ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש גבוהה כ- 5 דקות.

9. מוהלים את הקורנפלור במים קרים ומוסיפים לרוטב הרותח. מערבבים היטב עד שהרוטב מתעבה.

10. מוציאים את העוף מהתנור ופורסים לרצועות. שופכים את הרוטב מעל ומגישים עם אורז לבן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

49 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת