11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

אוזני המן עם שוקולד


נכון שאוזני המן שייכים לסוג המאפים הכי פחות מגרים שיש...
משולש בצק בהיר עם מילוי כהה בלתי מזוהה שתמיד נראה אותו הדבר... (מה לע*#*@@@ יש בפנים? פרג? תמרים? שוקולד?)
ניתן לומר בביטחון רב שהמאפה הזה לא ממש מזמין אותנו לשלוח אליו את היד ולהכניס אותו לפה...

אף על פי כן ולמרות צורתו הלא אטרקטיבית ודקורטיבית נזכור כולנו את הפתגם הידוע: "אל תסתכל בקנקן אלא במה שבתוכו" או במקרה שלנו- "אל תסתכל באוזן, אלא בנוזל השוקולדי הטעים שיש בתוכה..." (ואני לא מתכוונת לדונג)

אז מאחר שהסכמנו שהפנימיות חשובה לנו לא פחות מהחיצוניות החלטתי להכין אוזני המן קטנות וטעימות עם המון שוקולד טעים ולא עם פרג-תמרים-אגוזים-חלבה-מהסיבה הפשוטה שאני לא אוהבת את המילויים הללו...  

המרכיבים (ל-45 מנות):
300 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
200 גרם אבקת סוכר. (2 שקיות)
2 כפות שמנת מתוקה
3 חלמונים
2 כפיות תמצית וניל
קליפה מגורדת מלימון אחד
450 גרם (3 ורבע כוסות) קמח
למילוי:
ממרח שוקולד השחר או ממרח נוטלה או ממרח שוקלד השחר נוגט או ממרח שוקולד לבן או קוביית שוקולד לבן-הבנתם את הרעיון...

אופן הכנה:
-מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר,מוסיפים את השמנת המתוקה ואת החלמונים-אחד, אחד.
-מוסיפים את תמצית הוניל וקליפת לימון.
-מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד-לשים לב לא לערבל יותר מדי, אפשר גם אחרי מספר שניות לערבב את שאריות הקמח הנותרות עם מרית.
-עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים במקרר ל-2-3 שעות לפחות. (אני השארתי ללילה שלם)
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 2 ס"מ, וקורצים עיגולים בקוטר 1/2 4 ס"מ.

-בעזרת 2 כפיות מניחים במרכז כל עיגול את המילוי ומקפלים לצורת משולש (אוזן המן). מסדרים ברווחים שווים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.


-מכניסים את התבנית למקפיא ל-10-15 דקות לפני האפייה.
-אופים במשך 20-17 דקות בתנור שחומם מראש. מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל. (התמונה המצורפת צולמה לפני הבזיקה...)


נכון שהן לא הכי יפות בעולן... אבל הן ממש טעימות.!!!!

*המגשים שצולמו לפני האפייה ואחרי האפייה שונים זה מזה אז אל תנסו להשוות בינהם.  :)
 
-אורזים בצנצנת יפה עם כרטי ברכה פורימי צבעוני ונותנים במתנה למי שאוהבים!!!!
-ניתן לשמור
בכלי אטום עד שבוע-שבועיים.

עדכנו אותי איך יצא.....חג פורים שמח!!!!

High-Res Stock Photography: girl celebrates with festive party accessories

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת