00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קאפקייקס פרג

השנה,לקראת חג הפורים, מצאתי את עצמי מכינה המון גירסאות לעוגות פרג.

אמנם זה היה תרוץ נפלא מאחר ואני אוהבת עוגות פרג בכל ימות השנה, ולמזלי לאהבתי זו שותף גם החצי שלי. אמנם הוא תמיד מעדיף להכניס את הפרג לתוך בצק שמרים כלשהו, (מה לעשות השמרים אצלו עדיין מקום ראשון) אבל גם לעוגות האישיות האלו הוא לא ממש התנגד.

אז רגע לפני שפסח מגיע, החלטתי לשתף אתכם בעוד מתכון אחד של פרג. הפעם אפיתי בתבניות מאפינס אישיות, לקבלת שינוי מרענן.  

את המתכון מצאתי בספר "אופים בבית" של ישראל אהרוני ורפי כהן, שיניתי מעט,  והנה התוצאה לפניכם.

אם אתם רוצים אז כמובן שאפשר גם לאפות בתבנית קפיצית בקוטר של 28 ס"מ או כמו במקור בתבנית עגולה עם חור (ארובה) באמצע.

 

 

 

 

 

המצרכים:

3 ביצים

 1 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום בהיר

קליפה מגוררת מתפוז אחד

2 כפיות וניל

80 גר` שוקולד מריר קצוץ 

200 גר` פרג טרי טחון

150 גר` אגוזי מלך קצוצים

10 תמרים לחים מגורענים קצוצים דק

2 כוסות קמח לבן

1 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

200 גר` חמאה מומסת


100 גר` שוקולד מומס לקישוט (לא חובה)


אופן ההכנה:

1. מחמים תנור לחום בינוני נמוך 160 מע`

2. אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה, מכניסים את כל המרכיבים, ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים עד שהקיסם יוצא יבש.  

4. מצננים היטב ומקשטים למעלה עם מעט שוקולד מומס.



 

 

 

 

 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא !!!!

 

 

 

 


עוד מתכונים שמחכים לכם בבלוג:

 קינוח אישי של קרם ופירות  עוגת גבינה ומנגו  עוגיות מקרון 


 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת