00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

פירשקי המן

07/03/2012

אזני המן מכירים? ברור- המשולשים הפריכים והמתוקים!
פירשקי מכירים? כן? לא? בואו נחזור על זה לטובת מי שפספס- כיסוני בצק ממולאים מהמטבח הרוסי אותם מכינים מבצק שמרים ולא רק, מטגנים בשמן ולא רק וממלאים במשהו מלוח ולא רק!
והרי חלק ניכר מחג הפורים אנו עוסקים בענייני התחפושות, אז השנה אני לא רק הכנתי לג'וניור תחפושת אלא גם חיפשתי את הפירשקי שלי לאזני המן. למה? טוב, ברור שסתם כי בא לי לנסות והרי אם לא עכשיו אימתי?
הפירשק האלה עשויים מבצק מיוחד אשר מחביא בתוכות גם תפוח אדמה וגם גבינת טבורוג (רוסית מאוד- מאוד על כל הדעות) וכל החבר'ה הופכים את המאפים לדלי שומן (יחסית), רכים ואווריריים מאוד. ואחרי פעם ראשונה שניסיתי את ההרכב הזה מיד רשמתי ברשימת ה"מתכונים לנסות" (נשבעת שיש אחת כזו על המקרר!) גם הכנת אזני המן.
מי שמחפש מתכון לבצק פריך לא ימצא אותו כאן, ולמען האמת לא הייתי ממליצה עליו כמועמד למשלוח מנות רק בשל העובדה שאת הפירשקי עדיף לחסל בעודם טריים, במצב חם עד פושר בלבד, אבל זה מתכון לבצק נהדר שמתאים לכל מיני מליות ויכול בקלות להיות לארוחת בוקר נהדרת או סתם פינוק ליד כוס תה מהבילה (ומול האח הבוערת :-)

 

 

 

 *ע"פ מתכון של גב' אייזיקוביץ*

פירשקי מיוחדים
הרכיבים (כ-20 יחידות קטנות):
לבצק הבסיסי(מתאים למלית מלוחה)
1 תפוח אדמה גדול
125 גרם קמח+ קמח לקימוח
75 גרם גבינת טבורוג יבשה
1 ביצה M
כפית שטוחה אבקת אפיה
1/8 כפית מלח
לבצק מתוק
2 כפות גדושות סוכר(או לפי הטעם)
1 כפית גרידת תפוז/לימון
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
לזיגוג
1 חלמון מהול במעט חלב
אבקת סוכר או סירופ סוכר

 

ההכנה:
מבשלים את תפוח האדמה בקליפתו עד שסכין ננעצת בו בקלות, אך הוא עדיין שומר על צורתו ולא מתפרק.
בעודו חם קולפים אותו בזהירות ומועכים לפירה חלק. משהים לצינון.
מערבבים יחד את הגבינה, המלח, הביצה, גרידת התפוז/לימון, תמצית הוניל והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.
בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח עם אבקת האפיה.
בקערה גדולה מאחדים את הפירה, הקמח ובלילת הגבינה ולשים מעט עד לקבלת גוש בצק רך ומעט דביק.
רק במקרה והבצק ממש נוזלי ניתן להוסיף מעט קמח, אבל להזהר לא להגזים אחרת המרקם יעבד מרכותו!
מקמחים מעט משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק, מעצבים לגליל מוארך ומחלקים ל-20 חלקים (בערך בגודל של כדור פינג-פונג).
מכדררים את החתיכות, שמים אותם בכלי גדול מקומח היטב בשכבה אחת, מכניסים למקרר למנוחה של כ-30 דקות.
מכינים את המלית לפי הטעם:
ריבת שזיפים עם מעט שקדים, ממרח תמרים עם קינמון ואגוזים קצוצים,ממרח שוקולד וכו...
מוציאים את הבצק מהמקרר.
ע"ג משטח מקומח קלות (מוסיפים קמח רק כדי שיהיה נוח לעבוד עם הבצק) פותחים ידנית כל כדור לעיגול בעובי של כחצי סנטימטר.
מניחים במרכז כל עיגול כפית לא מלאה של אחת המליות ,סוגרים לצורת משולש (אם מכינים את צורת הכיסון המסורתית ניתן לשים יותר מלית) ומהדקים היטב.
מניחים את האזניים/כיסונים ע"ג תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, מושכים בחלמון טרוף ואופים ב-190 מעלות 20-30 דקות עד שהם מזהיבים יפה.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מושחים בסירופ סוכר או בוזקים אבקת סוכר ומגישים!

 

הערות:
גבינת טבורוג מומלץ לרכוש במעדניות רוסיות/טיב טעם/שוק הכרמל ולבחור בסוג ה"גרעיני" ויבשושי ככל הניתן, טבורוג רגיל של הסופר לא יתאים כאן
בבצק המתוק שמתי 2 כפות סוכר וזה לא היה מתוק מדי (מה שפוצה היטב ע"י המליות המתוקות בטירוף!) וכפית גרידת תפוז-יצאה טעם חזק למדי, לכן הכמויות של הרכיבים הנ"ל הם שוב לפי הטעם
כאמור את הבצק הבסיסי ניתן למלא במלית מלוחה לפי הטעם, יוצאים מזה פירשקי נהדרים
אם תרצו להכין פירשקי בצורתם המסורתית סגרו את עיגול הבצק בקו החצי, הדקו את התפר לכל האורך והפכו את הכיסון כך שהתפר יהיה כלפי מטה לפי האפיה
הבצק קצת תופח בזמן האפיה והאזניים מעבדים  מהסימטריות , אבל אנו הרי לא מכינים אותם לתחרות האוזן המושלמת, נכון?
חשוב מאוד לא לפוצץ במלית והכי מומלץ ללכת על מלית "קשיחה" כמו זו העשויה ממרח תמרים למשל כי זו שומרת על צורתה בזמן האפיה ולא פולשת ומתפשטת לצדדים (כל זה לא רלוונטי למקרה של צורת הפירשקי המסורתית)

 

בהצלחה ובתיאבון וחג פורים שמח!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת