11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגת שוקולד מקושטת לפורים

שלום לכולם!

לכבוד חג פורים הממשמש ובא ערכנו מסיבה קטנה אצל חברים בבית.
החלטתי להכין עוגה לפורים שתשמח את הילדים ותזכיר מאוד עוגת יום הולדת...
העוגה היא עוגת שוקולד מלבנית רגילה שאותה קשטתי באלמנטים של פורים...
לקחתי כמות של עוגת שוקולד רגילה והכפלתי בחצי בגלל גודל התבנית...
מרכיבים לעוגת השוקולד:
 כוס וחצי שמן
 כוס וחצי סוכר
6 ביצים
כוס וחצי אבקה מנופה להכנת שוקו 
מיכל שמנת מתוקה
כוס וחצי קמח תופח-מנופה
2 כפות תמצית וניל
לציפוי:
שמנת מתוקה
אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב
אתם מוזמנים להתפרע עם הקישוטים ועם הסוכריות הצבעוניות....
אני השתמשתי ב:
סוכריות עדשים צבעוניות. (אפשר להשתמש גם ב-Mַ&M)
סוכריות גומי חמוצות צבעוניות ארוכות-ניתן באמצעות מספריים לגזור אותם ולהשתמש בצבע הרצוי לכם...

סוכריות צבעוניות קטנות-לא הכרחי (השתמשתי בלבבות אדומים גדולים, סוכריות פנינה ורודות וסוכריות צבעוניות עגולות)
סוכריות מבצק סוכר-לא הכרחי  (השתמשתי בפרחים ובפרפרים)
ליצן מסוכריות גומי-לא הכרחי
אופן ההכנה:
-טורפים בקערת המיקסר את השמן, הסוכר, הביצים ואת השמנת המתוקה
-מוסיפים את אבקת השוקו ואת הקמח וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים לתבנית הרצויה ואופים בחום של 180 מעלות כ-40-50 דקות (תלוי בתנור-לי יש תנור ישן ומעפן ולכן האפייה מאוד איטית ולצערי גם לא אחידה) עד שהעוגה קפיצית למגע.
-הכנתי עוגה אחת מלבנית בתבנית חד פעמית גדולה-הכמות מספיקה גם לעוגה עגולה בקוטר 24. 
-לאחר קירור העוגה הרטבתי אותה קלות מכל הצדדים באמצעות מברשת סיליקון עם כוס מים רותחים + 3 כפות סוכר ו-כף תמצית וניל.

וכעת נעבור לחלק החשוב והכיפי היותר:
קישוט העוגה: 
-מערבבים במיקסר שמנת מתוקה, כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל עד שמקבלים קרם אחיד ויציב.
-מעבירים את העוגה למשטח הרצוי-תבנית ההגשה.
-מורחים מחצית מהקרם בנדיבות על העוגה. (משאירים חצי בצד)
-לאחר שציפינו את העוגה, לוקחים את שארית הקרם ומכניסים לשק זילוף עם צנתר כוכב.
-מזלפים את הקרם מסביב לעוגה-בחלקה העליון והתחתון-הזילוף מעניק לעוגה מראה חגיגי ומרשים ויוצר לנו מקומות נוספים לקישוט....
אני גזרתי את הכיתוב חג שמח מתוך סוכריות הגומי והנחתי על העוגה.
לאחר מכן הכנתי ליצן משילוב של סוגריות גומי ועדשים-סוכריות הגומי עזרו לי לתחום את העיניים (גזרתי גומי כחול) והכובע (גזרתי גומי צהוב) ומהם יצרתי את האף והפה (גזרתי גומי אדום) מסוכריות העדשים הכנתי את העיניים, הכובע והגוף.
בשביל העיניים מרחתי קצת קרם על העדשים ושמתי שוקולד צ'יפ שחור בשביל האישונים.
בנוסף, סדרתי סוכריות עדשים צבעוניות וסוכריות קטנות צבעוניות מסביב ומעל העוגה. ופזרתי סוכריות בצק סודר בצורת פרחים ופרפרים (את הפרפרים הסרתי מכייוון שהצבע שלהם החל להכתים את הקרם בעקבות הקירור ולכן נשארו רק כתמי הצבע הצבעוני על העוגה עצמה)
את שאר העוגה קשטתי בסוכריות בצורת לב ובעדשים שמסביבם קשטתי סוכריות קטנות בצורת פרח.
לסיום-הכנסתי פנימה את סוכריית הליצן מגומי כתוספת אחרונה חביבה.
בכל מקרה אתם מוזמנים להתפרע כיד הדמיון-עדכנו אותי איך יצא....

חג פורים שמח!!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת