00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קאפקייקס שמרים ופרג

 

את עוגות השמרים המפתות האלו הכנתי ליקיריי לקראת חג הפורים. האמת שרציתי להעלות בבלוג, פוסט אחר עם מתכון אחר לגמרי אבל לאחר שפירסמתי את התמונה הזו בפייס בוק, הבנתי מכמות התגובות כי יש ביקוש גדול דווקא למתכון הזה. לכן ביצעתי סיבוב פרסה, העמדתי את הפוסט השני בעמדת המתנה והנה העלתי במיוחד בשבילכם אוהבי הפרג את המתכון הנפלא הזה לקראנצ` שמרים במילוי פרג אך עם טוויסט קטן והוא צורת ההכנה שהיא לא באופן המסורתי של רולדה או אוזני המן, אלא כשבלולים קטנים וצפופים בתבנית חד פעמית מאורכת. 

 

באופן זה אין אפילו צורך בסכין כדי "ליישר" את העוגה פשוט בוצעים ביד כל פעם חתיכה... אחר חתיכה... 

 

 

ואופן הכנה נוסף הוא בתבנית שקעים של מאפינ`ס, כך אתם מקבלים עוגות קטנות ואישיות...

 

 

 

המצרכים לבצק:

1/2 3 כוסות קמח (500 גר`)

1 כפית מלח (5 גר`)

1/3 כוס סוכר (100 גר`)

2 ביצים

1/3 כוס חלב (80 מ"ל)

1/2 שקית שמרית (25 גר`)

1 כפית תמצית וניל

200 גר` חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות


 ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה (דמוי בורג) מעבדים יחד את כל החומרים(למעט החמאה), כ- 5 דקות במהירות איטית, עד שמתקבל בצק אחיד.

  2. ממשיכים בעיבוד הבצק ומוסיפים לאט לאט ובהדרגה את קוביות החמאה הרכה עד שכל החמאה נטמעת בבצק.

  3. ממשיכים לעבד את הבצק עוד חמש דקות נוספות, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים את הבצק למנוחת לילה במקרר. או לפחות לכ- 5-6 שעות.


 

המצרכים למלית הפרג:

1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב

80 גר` חמאה

2 כפיות תמצית וניל איכותי

3/4 כוס (150 גר`) סוכר

1/2 כוס דבש

400 גר` פרג טחון

2 ביצים 

 

ההכנה:

1. בסיר חסין אש מביאים לרתיחה את החלב,החמאה,תמצית הוניל, הסוכר והדבש.

2. מוסיפים את הפרג ומבשלים כשתיים שלוש דקות עד קבלת תערובת במרקם משחתי.

3. מסירים מהאש, ומוסיפים תוך כדי ערבוב ובהדרגה את הביצים, עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מצננים היטב.

 
 
 
 
עיצוב העוגה ואפייה:

  1. מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים, ונותנים להם לנוח כ- 10 דקות.

  2. מרדדים כל כדור בנפרד למלבן.

  3. מורחים על כל חלק מחצית ממלית הפרג ומגלגלים לרוחבו של המלבן, לקבלת רולדה גדולה.

  4. פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי של כ- 5 ס"מ.

  5. משמנים מעט שלוש תבניות אינגליש קייק ומסדרים בכל אחת שליש מכמות הפרוסות כשהם צמודים האחד לשני.

  6. מורחים במעט ביצה טרופה, ומניחים להתפחה נוספת של כשעה בטמפ` החדר. 

  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מע` כ- 40 דקות. 

 

 

לאופן ההכנה של העוגות האישיות, יש לחתוך את הרולדה לפרוסות קטנות יותר של כ- 3 ס"מ ולהניח כל חתיכה בשקע של תבנית המאפינ`ס.
    יש לציין שבאופן הכנה זה, זמן האפיה יכול להתקצר מעט ! כל יתר הוראות ככהכנה נשארות זהות.

 


 

 


 

 

 

שיהיה בתאבון ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת