44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

אזני המן תבחרו את המתאים לכם

אזני המן תבחרו את המתאים לכם

אזני המן  


החומרים:

תבנית תנור גדולה
נייר אפיה
פלסטיק נצמד

קערה ללישת הבצק
אבקת סוכר
נפה לסוכר

2 סוגי בצק. 2 סוגי מילוי. המילוי טוב לשניהם.

בצק אזני המן או שק"ם

בצק אוזני המן:
1/2  ק"ג קמח רגיל
250 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
כ- 20 גרם שמרים קפואים מומסים במעט חלב פושר
(מעט מים למי שרגיש לחלב).
אפשר כף שטוחה של שמרים יבשים מומסים.

אופן הכנת הבצק:
לערבב את כל החומרים לבצק,

ללוש היטב, לכסות  עם פלסטיק נצמד ולקרר למשך הלילה.
ללוש שוב את הבצק לאחר הקירור להוצאת האוויר.

מרדדים את שני הבצקים לבצק דק, חותכים לפי גודל האוזניים שאנחנו רוצים. אני חותכת למרובעים של 5 - 7 ס"מ בערך.
אפשר לעשות עיגולים ולקפל לצורת משולש.

בצק שק"ם:
1 גביע שמנת חמוצה
1 חבילה מרגרינה (200 גרם חמאה)
1 חבילה קמח תופח 

אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים יחד לכסות בפלסטיק נצמד ולמקרר ללילה.

למלית 1:

1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר

100 גרם פרג טחון
1/2 כוס פרורי לחם
2 כפות מיץ לימון
כפית לימון מגוררת
במקום פרג אפשרי 150 גרם אגוזים


החומרים למלית 2:

כוס ממרח תמרים
חצי כוס אגוזי מלך שבורים
100 גרם משמש יבש

50 גרם תאנים מיובשות

1 כף פרג

1/2 כוס שקדים קצוצים
1/3 כוס ברנדי
דבש

אופן ההכנה של מלית 2:
מערבבים הכל - מוסיפים דבש לפי הצורך עד שהמרקם סמיך.

אופן ההכנה של מלית 1:
לבשל בסיר את המים והסוכר עד לרתיחה קלה.
להוסיף את הפרג ולבשל על אש קטנה עד שהמים יספגו בפרג.
להוסיף את מיץ הלימון ואת הקליפה המגוררת
להוריד מהאש ולהוסיף את פרורי הלחם.

אופן ההכנה של אוזני המן:
שמים כפית מלית מעל הריבוע וסוגרים כך:
מניחים את הריבוע כאשר שפיץ אחד מהריבוע למעלה
מקפלים חלק ימני כלפי פנים עד האמצע בקו ישר.
חלק שמאל אל ימין מתקבל משולש שאת לחלקו התחתון מקפלים כלפי מעלה ומהדקים.
מילוי נוסף

מלית נוספת, ריבות שוקולד ואחרים.

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מעבירים את אוזני ההמן לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור למשך כ-15-20 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה. 
מצננים , מקשטים באבקת סוכר ומגישים או שומרים בכלי אטום בטמפ` החדר.
 

אפשר לשלוח בחבילות לילדים עטוף בפלסטיק נצמד היטב.

בתאבון ופורים שמח

 

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי   

המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת