00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

מסע קניות יום שישי + מתכון לברבוניות וסרדינים מטוגנים

בתור אחד שגדל בקרית גת אני יכול להעיד על המקומות הנפלאים שיש בעיר הזו.

לצערי החנויות הקטנות והאיכותיות נסגרות בגלל שהתושבים "עורקים" לרשתות הקניות הגדולות (כן, כן לצערי כמו כל עיר, גם  קרית גת מאבדת לאט לאט את הטאץ` האותנטי והאיכותי...).

ובכל זאת ולמרות הכל ישנם מקומות שעדיין עומדים על טילם ונשארים בנוף של העיר (לשמחתי...). חלקם עדיין נהנים מקליינטורה שלא מוותרת וחלקם חיים מהיד לפה.

בדומה לפוסטים קודמים הפוסט הנוכחי הוא בנושא האוכל הביתי ואף יש 2 מתכונים בסופו. אך בניגוד לפוסטים קודמים המטרה היא לעודד את כולכם לא לוותר על בתי העסק הקטנים והאיכותיים שליוו את כולנו רוב ימי חיינו (ולא רק בקרית-גת...).

בכל יום שישי אני יוצא לקניות במרכז המסחרי של העיר והפעם לקחתי איתי מצלמה.

החנות הראשונה שאני מבקר בא כמידי שישי היא חנות הדגים "דגי גת", חנות אשר מתבלטת בדגים הטריים שלה, אני חייב לציין כי המוצרים שהם מוכרים איכותיים! ממש גאווה!!!

החנות מתנהלת ע"י 2 אחים, קובי ואיציק אלבז והשירות שלהם תמיד מלווה בחיוך גדול.

אני מתחייב בכל מילה ואומר לכולם בקול גדול שקובי ואיציק הם מקצוענים ברמות על... לבקשתכם הם יפלטו את הדגים, ינקו אותם, יתנו לכם טיפים על צורת הבישול שלהם ואפילו אם תבקשו הם יחלקו אתכם מתכון או שתיים...

אני יצאתי משם באותו היום עם שקית גדולה של ברבוניות וסרדינים (מתכון למטה) הנה מספר תמונות מהווי החנות...

 

החנות השניה היא בעצם לא חנות, מבולבלים? אז אני אסביר:

עוד בילדותי אני זוכר איך פאחרו מוכר הפיצוחים דוחף ביחד עם בנו את האופניים הענקיים מהבית עד למרכז ומתמקם באותה פינה קבועה, מאז עברו כבר יותר מ-25 שנים וזה עוד היה גם לפניי....והיום הוא עדיין באותה הפינה והדבר היחידי שהשתנה זה שיש לו משקל חשמלי.

אין קרית גתי אחד שלא מכיר אותו וקנה ממנו פיצוחים לשבת.

את הפיצוחים הוא קולה בביתו ובכל יום הוא מתייצב כמו שעון במרכז המסחרי. אין לי ספק שהוא חלק בלתי נפרד מהנוף של קרית גת...והפיצוחים?

מ ע ו ל י ם!!!

 משם המשכתי לחנות התבלינים האהובה עליי.

כל אנשי העיר מכירים אותה כ"חנות התבלינים של ההודי", אז ל"הודי" קוראים אמיר והוא מבין בתבלינים בצורה יוצאת דופן!!

זוהי חנות צבעונית ובה יש את כל התבלינים שאתם רק חושבים ואם חפצתם בתבלין ייחודי ונדיר ואין במלאי, רק תגידו ושבוע הבא זה יחכה לכם בחנות. חשוב לציין כמובן שהשירות מצויין... ובנוסף, עם אמיר תוכלו להתייעץ על הכל ולקבל טיפים נהדרים.

יצאתי משם עם: תבלין עמבה ושום עג`מי (לחמוצים), קופסת זעפרן ו...קופסת שימורים של טרפש (סוג של פטרית כמהין). הנה מספר תמונות מהווי החנות...

והחנות האחרונה לאותו יום היא חנות לכלי בית "שי לכל", חנות וותיקה מאוד בעיר.

חנות קטנה שכל הסירים והקערות מפוזרים באותנטיות משגעת במדפים ועל הרצפה, רק תבוא ותבחר מה שאתה רוצה.

מנהלת החנות יפה, מקבלת את כולם בשמחה ונותנת הרגשה כאילו היא מכירה אותך שנים, ממש כמו פעם...

כלים מדהימים, כלים של פעם, כלים חדשניים ועוד...אני יצאתי משם עם צנצנת גדולה לחמוצים, תבניות (בהמלצת אדי מזרחי הגדול) ועוד מספר גאג`טים קטנים שיועילו לי במטבח בהמשך.

זהו, אז מה יש לנו? ברבוניות וסרדינים, צנצנת לחמוצים, שום עג`מי, תבלין עמבה...קדימה למטבח!!!

מתכון לברבוניות וסרדינים מטוגנים:

מצרכים:

ברבוניות מנוקות

סרדינים מנוקים

קמח

כף תבלין לעוף

מלח - פלפל

שמן לטיגון

אופן ההכנה  -  פשוט, מערבבים את התבלינים בקמח, מקמחים את הדגים ומטגנים אותם בשמן עמוק עד הזהבה! להוציא, לזלוף למעלה לימון ולטרוף!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת